1.a. Se bat 9 albusuri tari cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat, iar cand albusul este foarte batut se adauga nuca macinata si se amesteca usor. 1.
1.a. Se bat 9 albusuri tari cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat, iar cand albusul este foarte batut se adauga nuca macinata si se amesteca usor.
1.b. Din acest amestec se coc 6 foi subtiri cat muchia cutitului, puse pe fundul decupat din forma de tort, uns cu unt si pus pe gratarul din cuptorul aragazului.
1.c. Cand foile sunt coapte, se desprind usor varand cutitul pe sub ele.
1.d. Se lasa sa se rumeneasca usor, altfel foaia are gust de ou. (Eu le las 15 minute pe 350F si aproape 10 minute pe 300F si formele le presar si cu un pic de faina).
2.a. CREMA se prepara astfel : se bat ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana se ingroasa ca o smantana buna.
2.b. Se ard 150 gr zahar, dar nu prea tare ca se amaraste, si se toarna cate putin peste oua, batand bine tot timpul, altfel se face bomboane.
2.c. Cand s-a terminat de pus se mai bate si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca si se pune cate o lingurita peste untul bine frecat, din care s-a scos apa.
3.a. Se pune crema intre foi si se imbraca bine si deasupra, apoi se infig peste tot nuci taiate subtire, sau migdale.
Se serveste dupa 2 zile. Nu se pune imediat la frigider, ci 2 zile se lasa la camara sau se poate pune la frugider dupa cateva ore de stat la temperatura camereu, pana se inmoie foile, apoi se pune la frigider.
Pofta buna!
Reteta Tort delicios de zahar ars de Didi Balmez propusa de Adriana Nicoleta
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataVăzusem la Mirela această rețetă și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag, mai ales că a...
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si maslineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii