Tort diabetic cu visine

Batem spuma galbenusurile cu fructoza, continutul batonului de vanilie si 4 lingui de apa calduta, batem spuma albusurile. Amestecam faina cu praful d

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • ½ baton de vanilie
  • 10 dkg fructoza
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri intaritor alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri praf de cacao
  • Pentru umplutura:
  • 50 dkg branza slaba
  • 1 borcan compot de visine diabetic
  • 4 dl frisca
  • 2 linguri fructoza
  • ½ baton de vanilie
  • 2 pachete intaritor de frisca
  • 6 linguri gem de visine diabetic
  • Fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Batem spuma galbenusurile cu fructoza, continutul batonului de vanilie si 4 lingui de apa calduta, batem spuma albusurile. Amestecam faina cu praful de copt, intaritorul alimentar, praful de cacao si albusurile, le incorporam incet in crema galbena. Coacem aluatul intr-o forma de tort cu inel. Intre timp amestecam branza sfaramata cu 3 linguri de suc de visine, adaugam intaritorul de frisca, fructoza, continutul batonului de vanilie si frisca batuta tare. Dupa racire taiem aluatul in 3 foi. Pe prima foaie ungem 1/3 din crema de branza si gem. Acoperim cu a doua foaie, o ungem cu gem, presaram cu visinele scurse, ungem cu crema de branza si acoperim cu a treia foaie. Cu restul cremei ungem deasupra si pe margini. Decoram cu visinele ramase si fulgii de ciocolata.
Alte retete de prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Tort cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Calamar pane
Bucataras.RO

Calamar pane

Calamar pane
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!