Tort diplomat

Tortul dimplomat se regaseste pe multe mese de sarbatoare, in primul rand pentru ca este delicios, iar in al doilea rand pentru ca este foarte usor de preparat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort diplomat

Ingrediente

  • un pachet si jumatate de piscoturi savoiardi(600g)
  • fructe (eu am folosit portocale
  • kiwi
  • ananas
  • struguri
  • pere)
  • 5 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 6 linguri amidon
  • 500ml lapte vanilie
  • 500 ml frisca
  • 3 plicuri gelatina
  • SIROP:
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar
  • arome/suc de fructe
  • DECOR: 200 ml frisca fructe

Mod de preparare

Pregatirea prajiturii incepe cu prepararea cremei. Pemtru asta trebuie sa facem urmatoarele:

-punem laptele la fiert

-galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit, apoi adaugam amidonul si omogenizam

-dupa ce laptele a dat intr-un clocot, tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin

-peste galbenusurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu

-turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand continuu pana se ingroase bine crema, oprim focul si lasam la racit -3 plicuri de gelatina se amesteca cu apa (sa acopere gelatina)si se lasa 10 minute la hidratat apoi se dizolva la bain marie sau la microunde. Gelatina dizolvata se toarna peste crema si se amesteca bine,apoi se lasa crema pana la racire completa

-intr-un vas batem frisca foarte, foarte bine si o dam la frigider

-dupa ce crema s-a racit foarte bine se incorporeaza frisca si se mixeaza, apoi fructele taiate bucati

SIROPUL: amestecam apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca

Asamblare Tort diplomat:

3

O tava cu peretii detasabili se tapeteaza cu folie alimentara.Se tapeteaza fundul cu un strat de piscoturi trecute prin sirop. Peste piscoturi se toarna 1/2 din cantitatea de crema si peste crema un strat de fructe, apoi inca un strat de piscoturi si restul de crema. Tava se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana se intareste crema (cel mai bine peste noapte).


Dupa ce s-a intarit crema se se desface inelul tavii, se imbraca tortul intr-un strat generos de frisca, marginile se imbraca in piscoturi (pe care la taiati dupa inaltimea tortului). Piscoturile se "strang" cu o funda. Tortul se decoreaza cu frisca si fructe, dupa care Tortul Diplomat poate fi servit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Reteta Focaccia (reteta video)
Bucataras.RO

Reteta Focaccia (reteta video)

Reteta focaccia,este o reteta italiana care se face foarte usor dar gustul este extrem de bun. pentru a vedea reteta video...

Reteta Focaccia (reteta video)
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!