Torturi

Tort diplomat

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
ady postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu crema ganache (reteta video)"
 
Aceasta reteta de tort diplomat se prepara rapid si usor. Este un desert pe baza de piscoturi si crema ce poate fi servit alaturi de fructe proaspete.

ingrediente

   piscoturi
   500 ml lapte
   5 galbenusuri
   4 linguri amidon
   100 g zahar
   zahar vanilat
   500 ml frisca
   2 plicuri gelatina
   ananas rondele
   kiwi
   compot de ananas

mod de preparare

CREMA:




-laptele il punem la fiert, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul. Cand s-a topit adaugam amidonul si omogenizam. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam peste galbenusuri treptat si amestecam, dupa care turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele. Punem pe foc amestecand continuu pana se ingroasa bine, oprim focul si lasam sa se raceasca.

Plicurile de gelatina se pun intr-un vas, adaugam apa cat sa acopere si lasam 5 minute, dupa care se dizolva pe baie de aburi. Dupa ce s-a dizolvat amestecam cu crema de galbenusuri, dam la frigider pana ce se raceste.

Frisca o mixam bine, dupa care adaugam crema racita, adaugam bucati de ananas si amestecam.

Intr-o tava cu pereti detasabili (se tapeteaza cu folie alimentara) adaugam piscoturi care le-am trecut prin compot, adaugam pe margini felii de ananas dupa care adaugam crema. Acoperim tava cu folie alimentara si dam la rece cca 2-3 ore (sau peste noapte)

Decoram cu frisca si kiwi.




http://shabbychicshop.ro/tavi/761-tava-flururas-creative-.html


Tortul Diplomat poate fi servit dupa ce a stat la rece.

Incearca si Caleidoscop multicolor
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite