Torturi

Reteta Tort dobos

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:30m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile 1/2 ora cu ul vanilat. Se amesteca bine cu faina. Se adauga albusurile batute spuma.
Pe fundul unei for

ingrediente

Ingrediente foi de blat:
   5 oua
   125 gr
   5 linguri faina
Ingrediente crema:
   4 oua
   150 gr
   2 batoane ciocolata menaj sau 2 linguri cacao
   200 gr unt
Ingrediente glazura:
   3 linguri pudra

mod de preparare

Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile 1/2 ora cu ul vanilat. Se amesteca bine cu faina. Se adauga albusurile batute spuma.


Pe fundul unei forme tapetate se coc 7-9 foi. Se pune cate un strat de grosimea lamei unui cutit si se coace la cuptor fierbinte. Foile se dau jos calde si se pun pe o planseta presarata cu faina.


Pe foaia care o ale sa fie deasupra se toarna ars, care se netezeste cu cutitul fierbinte. Se repeta operatia de 2-3 ori si de fiecare data se traseaza, cu cutitul trecut prin unt, portiile (feliile de tort).


La urma se trece o data cu cutitul cald peste locurile


crestate pe glazura, pentru a nu se rupe tortul la taiat, cand se serveste.


Pentru crema, ouale se bat cu ul in bain marie, pana se ingroasa compozitia. Se adauga ciocolata muiata pe marginea masinii cu o lingura de apa, sau cacaua frecata cu putin lapte, apoi se amesteca cu untul spuma.


Pentru glazura, se prepara ul caramelizat si se intinde cu un cutit lung pe foaia de blat de deasupra tortului.


Cat timp se glaseaza, acesta foaie se tine pe o placa unsa cu unt, pentru ca picaturile de glazura care se scurg sa nu se lipeasca de masa.
Pofta buna!





Va recomandam si alte retete dulciuri:


Inghetata de capsuni


Tort de ciocolata cu crema de capsuni


Deliciu cu visine si bezea
Incearca si Tort dobos cu crema de vanilie
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort dobos" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.