Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta emblematica pentru Ungaria. Este o prajitura delicata cu foi, crema de ciocolata si glazura de zahar ars, ce este preparata cu precadere de sarbatori sau la diferite ocazii festive.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort Dobos

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 8 oua separate
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 170 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 g ciocolata
  • 200-250 g unt
  • esenta de rom

Mod de preparare

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul aproximativ 10 minute pana devine o compozitie cremoasa. Se adauga faina si se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare. Compozitia rezultata se imparte in 6 parti si se coc 6 foi intr-o forma de tort (24 cm) cam 6-10 min fiecare.

Crema:

Ouale se mixeaza cu zaharul si se pune intr-un vas la bain marie impreuna cu ciocolata rupta bucati si se amesteca la foc mic pana se ingroase,apoi se pune intr-un vas cu apa rece sa se raceasca. Untul se freaca spuma si se adauga cremei racite, apoi se lasa la frigider. Cand este foarte rece se mixeaza din nou pana devine o crema fina.

Foile se ung cu un strat de crema. O foaie se taie in triunghiuri care vor fi imbracate in zahar ars(1/2 cana de zahar se topeste si se acopera fiecare triunghi.

Ultimul strat va fi de crema peste care se pun triunghiurile acoperite cu zahar. Se lasa la rece pana a doua zi pentru a se inmuia foile.


Tortul Dobos se lasa la rece pana a doua zi pentru a se inmuia foile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Sirop din muguri de brad
3
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
4
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Tarta cu spanac
Bucataras.RO

Tarta cu spanac

O tarta minunata care am facut-o de mai multe ori si inca o fac,imi place foarte mult in versiunea cu soia.Super frumoasa si...

Tarta cu spanac
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola