Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Se adauga faina si albusurile spuma. Se unge forma de to
Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Se adauga faina si albusurile spuma.
Se unge forma de tort cu unt si se presara cu faina. Se toarna din compozitie astfel ca foaia de blat sa nu fie mai groasa ca muchia cutitului. Se coc pe rand 7-8 foi. Se scot fierbinti din tava si se pun pe masa.
Pentru crema, intr-o oala mica pusa in alt vas cu apa clocotita (bain marie) se bat ouale intregi cu zaharul si vanilia pe foc, pana se ingroasa compozitia. Se adauga ciocolata muiata la foc mic cu o lingura de apa sau cacaua frecata cu putin lapte. Cand crema este gata se
da la o parte, amestecand mereu pana se racoreste. Se freaca spuma untul, apoi se amesteca incet cu crema, dupa ce aceasta s-a racorit complet.
Se pune crema pe fiecare foaie, asezandu-se foile unele peste altele. Ultima foaie se lasa la o parte pana se glaseaza cu zahar ars.
Pentru glazura, se arde zaharul intr-o cratita la foc iute. Cand s-a topit complet si incepe sa se inchida la culoare, se toarna pe foaia de tort si se intinde repede cu un cutit lung, infierbantat, pana nu se raceste. Daca totusi se raceste se introduce foaia de tort o clipa in cuptor, pentru ca inmuidu-se zaharul, sa se poata intinde bine. Cat timp se glaseaza se tine foaia de tort pe o placa unsa cu ulei pentru ca picaturile de zahar, care curg pe margini, sa nu se lipeasca de masa.
Tot cu ajutortul cutitului, pana nu se raceste complet zaharul, se insemneaza feliutele de tort, apasand bine pentru a putea taia usor tortul la servire. Foaia de blat astfel glasata se aseaza deasupra.
Pofta buna!
Alte retete prajituri recomandate:
Prajitura cu capsuni
Tarta cu branza dulce si capsuni
Prajitura cu capsuni si frisca
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradAzi am pregătit cu mult drag pentru ai mei un mărțișor dulce: un tort diafan cu blaturi de nucă, cremă de cafea și...
Desert tort MartisorIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii