Torturi

Reteta Tort dobos cu crema de vanilie

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:20m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Se adauga faina si albusurile spuma.
Se unge forma de to

ingrediente

Ingrediente foi de blat:
   5 oua
   125 gr zahar
   5 linguri faina
Ingrediente crema:
   4 oua
   150 gr zahar
   vanilie
   2 batoane ciocolata sau 2 linguri cacao
   200 g unt proaspat
Ingrediente glazura:
   3 linguri zahar

mod de preparare

Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Se adauga faina si albusurile spuma.


Se unge forma de tort cu unt si se presara cu faina. Se toarna din compozitie astfel ca foaia de blat sa nu fie mai groasa ca muchia cutitului. Se coc pe rand 7-8 foi. Se scot fierbinti din tava si se pun pe masa.


Pentru crema, intr-o oala mica pusa in alt vas cu apa clocotita (bain marie) se bat ouale intregi cu zaharul si vanilia pe foc, pana se ingroasa compozitia. Se adauga ciocolata muiata la foc mic cu o lingura de apa sau cacaua frecata cu putin lapte. Cand crema este gata se


da la o parte, amestecand mereu pana se racoreste. Se freaca spuma untul, apoi se amesteca incet cu crema, dupa ce aceasta s-a racorit complet.


Se pune crema pe fiecare foaie, asezandu-se foile unele peste altele. Ultima foaie se lasa la o parte pana se glaseaza cu zahar ars.


Pentru glazura, se arde zaharul intr-o cratita la foc iute. Cand s-a topit complet si incepe sa se inchida la culoare, se toarna pe foaia de tort si se intinde repede cu un cutit lung, infierbantat, pana nu se raceste. Daca totusi se raceste se introduce foaia de tort o clipa in cuptor, pentru ca inmuidu-se zaharul, sa se poata intinde bine. Cat timp se glaseaza se tine foaia de tort pe o placa unsa cu ulei pentru ca picaturile de zahar, care curg pe margini, sa nu se lipeasca de masa.


Tot cu ajutortul cutitului, pana nu se raceste complet zaharul, se insemneaza feliutele de tort, apasand bine pentru a putea taia usor tortul la servire. Foaia de blat astfel glasata se aseaza deasupra.
Pofta buna!





Alte retete prajituri recomandate:


Prajitura cu capsuni


Tarta cu branza dulce si capsuni


Prajitura cu capsuni si frisca
Incearca si Tort de migdale si curmale
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort dobos cu crema de vanilie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.