Tort Egiptean

Este un tort foarte bun, cu multa nuca.

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort Egiptean

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o foaie (se fac 3 foi):
  • 2 albusuri;
  • un praf de sare;
  • 2 linguri zahar;
  • o lingura cu varf si una rasa de faina;
  • 40 g nuca macinata
  • Crema de vanilie:
  • un plic budinca de vanilie;
  • 500 ml lapte;
  • 6 galbenusuri;
  • 6 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 150 g unt moale.
  • Crema de frisca si nuci caramelizate:
  • 300 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 150 g nuca macinata;
  • 7 linguri zahar.
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 150 g nuca macinata.

Mod de preparare

Este necesara o forma detasabila de tort cu diametrul de 26 cm. Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga faina si se incorporeaza incet cu o spatula de silicon, apoi se incorporeaza si nucile macinate. Compozitia se pune in forma detasabila de tort tapetata cu hartie de copt. Se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se desface forma detasabila si se ia foaia cu tot cu hartia de copt, lasandu-se sa se raceasca. Se prepara si celelalte doua foi dupa aceiasi pasi. Pregatirea cremei de vanilie: Intr-un castron se pun praful de budinca de vanilie, 4 linguri de lapte, galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie si se amesteca. Restul de lapte se pune la fiert si cand este aproape de clocotire se adauga compozitia din castron. Se mai pune la fiert la foc mic, mestecand continuu pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca complet. Dupa aceea, crema se mixeaza cu untul moale, adaugand putin cate putin. Pregatirea cremei de frisca si nuci caramelizate: Zaharul se caramelizeaza, apoi nucile macinate se pun peste el si se amesteca. Nucile caramelizate se pun la racit pe o hartie de copt. Dupa ce s-au racit, se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc. Se bate frisca si se amesteca cu nucile caramelizate maruntite. Asamblare: In forma detasabila de tort se pune o foaie, desprinzand-o usor de hartia de copt. Se adauga crema de vanilie, apoi crema de frisca si nuci caramelizate. Se continua cu foaie + crema de vanilie + crema de frisca si nuci caramelizate + foaie + crema de vanilie + crema de frisca si nuci caramelizate. Tortul se introduce la frigider pentru 2-3 ore pentru a se aseza bine. Dupa trecerea acestui interval de timp, se bate frisca, se scoate tortul din frigider si cu ajutorul unu cutit se desprinde de peretii formei, apoi aceasta se poate deschide. Tortul se pune cu tot cu tava de la forma detasabila pe un platou mare. Cu ajutorul unui cutit se uniformizeaza crema de pe tort, apoi se imbraca tot intr-u strat subtire de frisca. Se "arunca" nuci macinate pe el, iar la final se orneaza cu frisca deasupra, cu ajutorul unui posh. Se baga din nou la frigider pentru 20-30 de minute, dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Desert mini tarte cu cirese
Bucataras.RO

Desert mini tarte cu cirese

Cu aluat fraged, foarte sfărâmicios și umplutură de cireșe cu puțin amidon, realizăm rapid o rețetă de Mini...

Desert mini tarte cu cirese
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!