Tort Egiptean

Este un tort foarte bun, cu multa nuca.

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort Egiptean

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o foaie (se fac 3 foi):
  • 2 albusuri;
  • un praf de sare;
  • 2 linguri zahar;
  • o lingura cu varf si una rasa de faina;
  • 40 g nuca macinata
  • Crema de vanilie:
  • un plic budinca de vanilie;
  • 500 ml lapte;
  • 6 galbenusuri;
  • 6 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 150 g unt moale.
  • Crema de frisca si nuci caramelizate:
  • 300 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 150 g nuca macinata;
  • 7 linguri zahar.
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 150 g nuca macinata.

Mod de preparare

Este necesara o forma detasabila de tort cu diametrul de 26 cm. Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga faina si se incorporeaza incet cu o spatula de silicon, apoi se incorporeaza si nucile macinate. Compozitia se pune in forma detasabila de tort tapetata cu hartie de copt. Se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se desface forma detasabila si se ia foaia cu tot cu hartia de copt, lasandu-se sa se raceasca. Se prepara si celelalte doua foi dupa aceiasi pasi. Pregatirea cremei de vanilie: Intr-un castron se pun praful de budinca de vanilie, 4 linguri de lapte, galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie si se amesteca. Restul de lapte se pune la fiert si cand este aproape de clocotire se adauga compozitia din castron. Se mai pune la fiert la foc mic, mestecand continuu pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca complet. Dupa aceea, crema se mixeaza cu untul moale, adaugand putin cate putin. Pregatirea cremei de frisca si nuci caramelizate: Zaharul se caramelizeaza, apoi nucile macinate se pun peste el si se amesteca. Nucile caramelizate se pun la racit pe o hartie de copt. Dupa ce s-au racit, se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc. Se bate frisca si se amesteca cu nucile caramelizate maruntite. Asamblare: In forma detasabila de tort se pune o foaie, desprinzand-o usor de hartia de copt. Se adauga crema de vanilie, apoi crema de frisca si nuci caramelizate. Se continua cu foaie + crema de vanilie + crema de frisca si nuci caramelizate + foaie + crema de vanilie + crema de frisca si nuci caramelizate. Tortul se introduce la frigider pentru 2-3 ore pentru a se aseza bine. Dupa trecerea acestui interval de timp, se bate frisca, se scoate tortul din frigider si cu ajutorul unu cutit se desprinde de peretii formei, apoi aceasta se poate deschide. Tortul se pune cu tot cu tava de la forma detasabila pe un platou mare. Cu ajutorul unui cutit se uniformizeaza crema de pe tort, apoi se imbraca tot intr-u strat subtire de frisca. Se "arunca" nuci macinate pe el, iar la final se orneaza cu frisca deasupra, cu ajutorul unui posh. Se baga din nou la frigider pentru 20-30 de minute, dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Tarta cu mere si branza
Bucataras.RO

Tarta cu mere si branza

Tarta cu mere si branza
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola