Torturi

Reteta Tort egiptean cu alune

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h:30m 
andreeachinesefood postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu nuca de cocos"
 
Tort egiptean este un desert delicios si foarte aspectuos. Este o reteta de tort cu crema delicata, ce poate fi pregatita pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva.

ingrediente

   Am facut 3 blaturi separate
pentru toate blaturile am folosit:
   6 albusuri
   6 linguri de zahar
   1 si 1/2 linguri faina
   120 g alune de padure macinate
    
Crema 1:
   6 galbenusuri
   6 linguri zahar
   2 pliculete zahar vanilat
   sau 1 baton vanilie
   2 linguri amidon
   340 ml lapte
   170 g unt
Crema 2:
   200 g zahar
   200 g frisca lichida
   140 g alune de padure

mod de preparare

In primul rand am macinat alunele usor prajite, le-am amestecat cu faina si am pus deoparte, am incalzit cuptorul la 170 C. Intr-un bol am batut albusurile spuma impreuna cu zaharul,peste care am pus amestecul de alune si faina.
Compozitia rezultata am intins-o pe fundul a 3 forme de tort cu inel detasabil si le-am dat la cuptorul incins pentru 25 de minute.





Pentru prima crema:
Intr-o craticioara am amestecat galbenusurile cu zaharul, vanilia (in cazul meu, baton de vanilie), laptele si amidonul si le-am pus pe foc sa fiarba. Cand compozitia s-a ingrosat ca pentru budinca am stins focul si am lasat-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit complet, am incorporat untul.

Pentru crema 2:
Intr-o tigaie mai mica am caramelizat zaharul, caramelul obtinut l-am turnat pe o foaie de copt si l-am lasat la racit. Intre timp am prajit usor si restul de alune de padure, apoi le-am tocat mare, am dezlipit caramelul de pe foaia de copt si l-am spart in bucati mici, l-am amestecat cu alunele tocate mari si am amestecat totul cu frisca batuta




Montatul :
Prima foaie de blat, un sfert din crema de oua, imediat peste crema de oua a urmat crema de caramel si alune, apoi iar foaia de blat, iar cele 2 tipuri de creme, blat, creme, la final trebuie sa avem crema de praline.
foarte mult nu l-am ornat, am topit 2 linguri de zahar si din caramel am "tras" niste fire, iar din crema de galbenusuri ramasa am spritat pe niste rozete la baza tortului.


L-am dat la rece pana l-am servit. Tortul egiptean se feliaza cu un cutit umed.

Incearca si Tort de miere cu nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean cu alune" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.