Blatul Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul. Se amesteca lejer albusurile cu ga
Blatul
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul. Se amesteca lejer albusurile cu galbenusurile. Se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor. Se coace intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt la foc potrivit
Crema
Ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir (atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).
Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca,dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de margarina pana ce o incorporam pe toata.La final se aromatizeaza cu esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul.Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel:
ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas pe baie de apa pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu.O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca.
Am decorat tortul cu aveline de crema si ornamente de ciocolata alba.
Aceasta reteta a fost adaugate de lorynov pe forumul culina.ro
Alte torturi recomandate
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCu câteva zile în urmă, am aniversat-o pe Mama. Ca de fiecare dată, mă străduiesc să-i pregătesc un tort...
Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersiciIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii