Torturi

Tort englez de ciocolata

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h:30m 
timeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropea

ingrediente

   300 g faina
   150 g unt
   150 g ciocolata fulgi
   80 g alune tocate
   80 g zahar
   2 oua
   un galbenus
   un zahar vanilat
   Crema: 2 foi gelatina
   125 ml lapte
   un galbenus
   o lingura rom
   un praf de budinca
   100 g ciocolata
   250 g smintina
   80 g zahar
   Umplutura: 300 g cirese din compot
   3 linguri amidon
   5 linguri gem zmeura
   Sirop: 3 linguri apa
   2 linguri rom
   o lingura zahar pudra

mod de preparare

Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci.
Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema.
120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.
Incearca si Tort cu crema de branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort englez de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite