Tort festiv cu pere

Aceasta reteta de tort nu este deloc complicata, tortul cu pere fiind un deliciu aspectuos perfect pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tort festiv cu pere

Ingrediente

  • 4 oua
  • 60 g migdale macinate
  • 150 g faina
  • 120 g zahar
  • 90 g unt topit
  • coaja de lamîie razuita
  • un parf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie(din pastaie)
  • 1 lingura gem de caise
  • compot de pere
  • -10 jumatati de para
  • -350-400 ml suc din compot (sau sirop de zahar)
  • 250 g Quark
  • 1 lingurita concentrat de portocale
  • 100 ml frisca
  • 1 zahar vanilat
  • 1 pliculet de Agartine/sau foi de gelatina pentru 500 ml lichid
  • ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Amestecam ouale cu zahar, pîna devin spumoase.
Adaugam vanilia si untul topit, dar nu cald. Mixam.
Faina, o amestecam cu migdalele macinate(neaparat din cele decojite), cu praful de copt si coaja de lamîie, si turnam la amestecul de oua cîte putin, mixînd continuu.

Tapetam o forma rotunda de 28 cm cu unt si faina, turnam aluatul de blat, si dam la cuptorul preîncalzit la 170° C, timp de maxim 30 minute.

Blatul se poate însiropa cu cîteva linguri de suc din compot.

Gemul de caise se încinge în microunde, apoi se pensuleaza pe blat. Se lasa la uscat/întarit.

Perele le-am taiat cubulete.
Cam 150 de ml din suc, am pus la fiert cu pliculetul de Agartine (pt 500 ml lichid).
Se fierbe la foc lejer timp de 2 minute (asa zice plicul), dupa care se adauga la restul de suc rece.
Am adaugat si perele , si am lasat vreo 10 minute la racoare, dupa care am turnat peste blat.
Se da la rece, macar 2 ore.

Quarkul(brînza cremoasa de vaci), am amestecat-o cu caramelul de portocale.
(pentru cele care ati facut acest concentrat si vi s-a întarit: încalziti cîteva secunde la mo, si devine subtire).

Batem frisca cu un zahar vanilat, si o amestecam la brînza de vaci.

Ungem tortul cu acesta crema. Pentru a nu murdari platoul, bagati sub tort hîrtie de copt, care o îndepartati dupa ce ati decorat tortul.
Pîna am topit ciocolata, am scos tortul pe terasa la racoare.


Tortul festiv cu pere este foarte racoritor.

Reteta torturlui cu pere a fost propusa de Maya pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Dovlecei umpluti, la cuptor
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti, la cuptor

Ca tot e vremea lor....., poate fi un pranz delicios!

Dovlecei umpluti, la cuptor
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!