Torturi

Reteta Tort festiv cu pere

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de clatite cu ciocolata si fructe"
 
Aceasta reteta de tort nu este deloc complicata, tortul cu pere fiind un deliciu aspectuos perfect pentru orice ocazie festiva.

ingrediente

   4 oua
   60 g migdale macinate
   150 g faina
   120 g zahar
   90 g unt topit
   coaja de lamîie razuita
   un parf de sare
   1 lingurita praf de copt
   vanilie(din pastaie)
   1 lingura gem de caise
   compot de pere
   10 jumatati de para
   350-400 ml suc din compot (sau sirop de zahar)
   250 g Quark
   1 lingurita concentrat de portocale
   100 ml frisca
   1 zahar vanilat
   1 pliculet de Agartine/sau foi de gelatina pentru 500 ml lichid
   ciocolata pentru decor

mod de preparare

Amestecam ouale cu zahar, pîna devin spumoase.
Adaugam vanilia si untul topit, dar nu cald. Mixam.
Faina, o amestecam cu migdalele macinate(neaparat din cele decojite), cu praful de copt si coaja de lamîie, si turnam la amestecul de oua cîte putin, mixînd continuu.




Tapetam o forma rotunda de 28 cm cu unt si faina, turnam aluatul de blat, si dam la cuptorul preîncalzit la 170° C, timp de maxim 30 minute.




Blatul se poate însiropa cu cîteva linguri de suc din compot.




Gemul de caise se încinge în microunde, apoi se pensuleaza pe blat. Se lasa la uscat/întarit.




Perele le-am taiat cubulete.
Cam 150 de ml din suc, am pus la fiert cu pliculetul de Agartine (pt 500 ml lichid).
Se fierbe la foc lejer timp de 2 minute (asa zice plicul), dupa care se adauga la restul de suc rece.
Am adaugat si perele , si am lasat vreo 10 minute la racoare, dupa care am turnat peste blat.
Se da la rece, macar 2 ore.




Quarkul(brînza cremoasa de vaci), am amestecat-o cu caramelul de portocale.
(pentru cele care ati facut acest concentrat si vi s-a întarit: încalziti cîteva secunde la mo, si devine subtire).




Batem frisca cu un zahar vanilat, si o amestecam la brînza de vaci.




Ungem tortul cu acesta crema. Pentru a nu murdari platoul, bagati sub tort hîrtie de copt, care o îndepartati dupa ce ati decorat tortul.
Pîna am topit ciocolata, am scos tortul pe terasa la racoare.


Tortul festiv cu pere este foarte racoritor.




Reteta torturlui cu pere a fost propusa de Maya pe forum culinar.

Incearca si Tort din clatite americane
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv cu pere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.