Tort Franco

Blat I: Am mixat bine untul cu zaharul. Am adaugat cate un ou amestecand bine dupa fiecare. In aceasta compozitie am inceput sa incorporez faina ames

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Franco

Ingrediente

  • Blatul I: 350g faina
  • 275g zahar
  • 250g unt
  • 250ml lapte
  • 5oua
  • 120g cirese confiate
  • 1lingurita pulbere de cuisoare
  • 1lingurita scortisoara
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1lingurita otet
  • sare
  • Blat II: 120 g unt
  • 130 g caramelle marshmallows
  • 150 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 70 g migdale macinate
  • 90 g orez expandat
  • Crema de gris: 500ml lapte
  • 75g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 50g gris

Mod de preparare

Blat I:

Am mixat bine untul cu zaharul. Am adaugat cate un ou amestecand bine dupa fiecare. In aceasta compozitie am inceput sa incorporez faina amestecata cu toate mirodeniile, praful de copt si praful de sare. Am adaugat laptele putin cate putin si apoi otetul. Ciresele le-am taiat in doua si le-am dat prin faina. Le-am amestecat apoi in compozitia pe care am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt. Am mai pus restul de cirese si deasupra. Si-am copt blatul la cuptor la 180°C pana la proba scobitorii. Din blatul dreptunghiular din tava am decupat 2 blaturi si-am imbracat peretii unei forme de tort.

Blat II:

Am pus caramelele marsmallows pe foc moderat impreuna cu untul pana s-au topit. Am adaugat ciocolata facuta bucatele, migdalele si orezul expandat.Amestecul l-am intins intr-o tava cu hartie de copt in forma de dreptunghi si l-am lasat la racit.

Cand s-a racit l-am taiat in doua pe lung si una din fasii am pus-o in forma de tort rotund. In mijloc am pus o margheritina.

Intre timp am pregatit o crema de gris:

Am pus pe foc laptele cu zaharul si zeama de lamaie. Am lasat sa fiarba 5min in clocote apoi am adaugat grisul in ploaie si am mai fiert 5minute amestecand ca sa nu aiba cocoloase sau sa se prinda de fund.

Am batut-o fierbinte crema vreo 20minute pana a crescut ca o spuma. apoi am adaugat in ea coaja de portocala confiata.

Am trecut la asamblarea tortului:

Primul cerc exterior ramas liber l-am umplut cu mousse de ciocolata iar in cercul din interior am alternat margheritina, crema de gris, margheritina, crema de gris. Am incheiat cu o margheritina asezata cu fundul in sus. Am asezat capacul de blat deasupra.

A doua zi l-am ornat simplu, cu ciocolata.


Reteta Tort Franco a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa de rosii cu ardei copt si galuste
3
Supe de legume

Supa de rosii cu ardei copt si galuste

RETETE DIETETICE

Supa de rosii cu ardei copt si galuste
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
4
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
5
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Parteneri
Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver
Bucataras.RO

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

De fapt, am preparat costita si legumele pe grill, la aragaz, ca doar conditiile astea de gratar le am acasa. Dar inainte de...

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!