Tort Hansel si Gretel

Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca cacaoa,cu untul topit si esenta, pana obtinem un amestec omogen pe care il intindem, in strat omoge

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tort Hansel si Gretel

Ingrediente

  • Blat: 300 g biscuiti fragezi 100 g unt topit o esenta de rom o lingura de cacao. Crema: 400 g smantana
  • 150 g zahar pudra
  • esenta
  • un plic de geletina
  • cateva jeleuri de fructe Ornare: cateva rulouri de napolitane umplute cu ciocolata 6-7 mere potrivit de mari 250 ml vin alb dulce un baton de scortisoara 100 g zahar 100 ml sirop natural de capsune un plic de jeleu transparent

Mod de preparare

Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca cacaoa,cu untul topit si esenta, pana obtinem un amestec omogen pe care il intindem, in strat omogen, intr-o forma cu inel detasabil, crestand usor, cu o lingura. Pe margine, de jur imprejur, aranjam rulourile de napolitana. Se mixeaza smantana, adaugand cate putin zahar, pana ce incepe sa se intareasca. Adaugam esenta si gelatina turnata in fir subtire, dupa ce am hidratat-o in apa rece si apoi am topit-o la bain-marin, fara a o fierbe (conform instructiunilor de pe ambalaj) Turnam si nivelam, jumatate din crema de smantana, deasupra blatului de biscuiti, apoi presaram un strat de jeleuri de fructe (maruntite cu un cutit) sau bucati de fructe, turnam deasupra si restul de crema, apoi nivelam, cat de cat. Se curata merele de coaja si samburi, apoi se taie in doua jumatati,se zgarie bine partea rotunda cu o furculita apoi se fierb toate jumatatile in vienul fiert cu zahar si batonul de scoprtisoara(merele se fierb cca 10 minute si se baga in vin, numai dupa ce acesta a clocotit bine cu zaharul scortisoara.Se scot merele fierte in vin si se scurg bine,apoi se lasa la racit. Se decoreaza prajitura cu aceste jumatati de mere, asezate cu scobitura in jos. Deasupra se toarna un jeleu preparat din restul de vin ramas si siropul de capsuni, amestecat si date in clocot cu praful de jeleu. Se toarna deasupra prajiturei imediat ce l-am luat de pe foc, cu ajutorul unei lingure mai mari sau chiar cu un polonic.


Se da prajitura sa se inchege cel putin 2-3 ore, dar ideal ar fi sa se lase de seara pana a doua zi. Alte retete recomandate:

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
3
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
4
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Prajitura cu capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu capsuni

Cumparati de dimineata,direct de pe plantatiile celebre de langa lacul Bodensee,m-am pus pe treaba facand o prajitura cu...

Prajitura cu capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola