Tort inghetat

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare, iar galbenusurile se freaca energic cu cinci linguri de zahar. Albusurile batute se

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cana si jumatate de zahar
  • 5 linguri de faina
  • o portocala
  • 2 cani de zmeura
  • 300 g frisca

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare, iar galbenusurile se freaca energic cu cinci linguri de zahar. Albusurile batute se incorporeaza in amestecul de galbenusuri si se adauga patru linguri de faina in ploaie, amestecand continuu. Se pune la sfarsit coaja rasa de portocala, pentru o aroma deosebita. Aluatul se toarna intr-o tava de chec unsa cu putin unt si se lasa la cuptor 20-25 de minute.

Intre timp se prepara o inghetata din zmeura. Fructele se zdrobesc si se freaca, astfel incat sa se obtina un piure. Pe foc, se face un sirop dintr-o cana si jumatate de apa, o cana de zahar si o lingura de faina. Dupa ce siropul s-a racit, se adauga sucul de portocala si piureul de zmeura. Se amesteca totul cu trei linguri de frisca si se lasa la congelator.

In momentul servirii, blatul se asaza pe un platou, rasturnandu-se peste el inghetata. Se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu zmeura.
Alte torturi retete recomandate

Tort diplomat

Torturi

Tort tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
5
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Parteneri
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Bucataras.RO

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Daca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!