Tort inima

Tort inima este o reteta de tort usor de facut, cu fructe, perfect pentru ziua indragostitilor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort inima

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema am folosit
  • - 5 galbenusuri
  • - 100 g zahar
  • -220 ml lapte
  • - 1 litru de frisca lichida
  • - 30 g gelatina
  • - 1 cutie compot de ananas

Mod de preparare

Am separat 5 oua. Am batut bine albusurile cu 3 linguri de zahar,apoi galbenusurile pe care le-am batut cu alte 3 linguri de zahar.
5 linguri pline cu faina + un pachet de praf de copt, le-am turnat peste galbenusuri, plus 3 linguri din albusurile batute spuma. Am amestecat bine, cu mixerul, incorporand cate o lingura din albusurile spuma. Am asezat in tava o foaie de copt, pe care am uns-o cu putin ulei si-am colorat-o cu faina... turnand mai apoi compozitia. Am dat-o la cuptor pentru 45 minute, la 180 grade.

L-am lasat sa se raceasca, timp in care am batut 200 ml frisca + 1 lg de zahar pudra. L-am taiat pe din doua si insiropat cu zeama din compotul de piersici. Intre blaturi, am pus un rand de frisca si altul tot de frisca peste care am adaugat colorant rosu pentru prajituri.




Tortul inima se serveste rece si cu prietenii!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Prajitura cu mascarpone si ciocolata
Bucataras.RO

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

O prajitura absolut delicioasa. Nicio zi fara ciocolata!      

Prajitura cu mascarpone si ciocolata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!