Torturi

Reteta Tort Jos Paralia, cu ciocolata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
dugo postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de ciocolata (reteta video)"
 
Blat: galbenusurile se bat freaca spuma cu zaharul, albusurile se bat spuma intre timp, la galbenusuri se adauga ciocolata topita pe baimarin, se adau

ingrediente

blat mare:
   8 oua
   8 ling. faina
   8 ling zahar
   ciocolata menaj topita
   praf de copt 2 pl. la fel blat mic in jum.masura
   sirop: 2 cani de zahar si esenta rom
   apa
   crema: frisca lichida 300 gr
   ciocolata alba menaj 400 gr
   frisca batuta 300 gr
   gelatina 2 plicuri

mod de preparare

Blat: galbenusurile se bat freaca spuma cu zaharul, albusurile se bat spuma intre timp, la galbenusuri se adauga ciocolata topita pe baimarin, se adauga faina si apoi si se pune praful de copt, pe urma se incorporeaza albusurile batute spune incet incat sa nu-l zdrobim.





Sirop: se caramelizeaza zaharul si cind a prins culoare se pune un pic de apa c-am o cana si se lasa la topit, dupa care se adauga esenta de rom.





Crema:se pune la fiert frisca lichida si ciocolata la topit in ea, cind e topita se lasa la racit si se adauga apoi gelatina inmuiata inainte, apoi se adauga la frisca batuta.
Pofta buna!
Incearca si Tort cu fructe si gelatina
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Jos Paralia, cu ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.