Torturi

Reteta Tort Magic Moments

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 3h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort "Iepuras" cu mure si ciocolata (video)"
 
Tortul magic moments este un tort magic intr-adevar, cu crema ganache si crema de lamaie, acoperit in jeleu de portocale este un tort ce va rasfata cei mai aprigi critici culinari, fiind perfect pentru ocazii festive sau sarbatori.

ingrediente

BLAT:
   2 oua
   125 g de zahar
   coaja si esenta de lamaie
   50 g de faina
   50 g de amidon
   1 lingurita de praf de copt
   1 lingura cu varf de fulgi de cocos
   suc natural de portocale
   pentru insiropat blatul
CREMA GANACHE:
   250 g de ciocolata alba
   300 ml de frisca lichida
   100 g de alune de padure macinate grosier
   1 foaie de gelatina
CREMA DE LIMETTE:
   350 g de iaurt gras
   80 g de zahar
   coaja si sucul de la o limette
   150 ml de frisca lichida
   10 g de gelatina
   5-6 bucati de biscuiti cu bucatele de ciocolata
JELEU DE PORTOCALE:
   220 ml suc natural de portocale
   2 linguri de zahar
   3 foi de geatina
   ORNAREA
   1 ciocolata alba (80-100 g)
   rasa
   100 ml de frisca batuta cu 1 ligura de whisky cream
   felii de limmete
   fructe de Philis

mod de preparare

1. BLATUL




Ouale se bat cu doua linguri de apa fierbinte, zahar, coaja si esenta de lamaie, pana la consistenta unei creme. Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt, apoi se cern peste crema de ou. Se adauga fulgii de cocos si se inglobeaza. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort cu fundul tapetat cu hartie de copt. Se coace la 180 de grade Celsius, timp de cca. 25 de minute. Se scoate din cuptor, apoi din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. Pentru a obtine doua discuri perfecte, se taie capacul blatului, apoi restul in doua. Folositi un cutit zimtat cu dintii marunti, pentru ca blatul are o consistenta foarte aderenta, iar un cutit cu lama neteda nu da randament.




2. CREMA GANACHE




Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina, hidratata in prealabil 10 minute in apa rece. Cand compozitia este racita complet, se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta. Tot acum se aduga si alunele. Se amesteca si crema astfel obtinuta se pune peste prima foaie de blat, insiropata cu suc natural de portocale si se acopera cu cel de al doilea blat. Tortul se transfera in frigider pana la prepararea celei de a doua creme.




3.CREMA DE LIMETTE




Se amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette. Gelatina hidratata se dizolva in 2 linguri de apa, pe foc mic si se adauga cremei de iaurt, astfel:




- se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde, apoi totul se pune peste iaurt. Se pune in frigider pentru cca 30 de minute, apoi se inglobeaza frisca batuta si biscuitii rupti in bucatele. Atentie, nu puneti si firmiturile. Amestecati usor si puneti crema peste al doilea blat, insiropat si el cu suc de portocale. Folositi-va de un inel de tort. Se pune in frigider pentru 2-3 ore, pana ce crema se intareste bine.




4.JELEUL DE PORTOCALE




Se incalzeste sucul de portocale, se adauga zaharul si gelatina hidratata in prealabil. Cand se raceste si prinde o usoara consistenta, se toarna peste tort si se pune din nou in frigider, pana ce jeleul se incheaga.


Pofta buna! Reteta Tort Magic Moments a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.ro

Incearca si Tort de gutui
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Magic Moments" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.