Tort Magic Moments

Tortul magic moments este un tort magic intr-adevar, cu crema ganache si crema de lamaie, acoperit in jeleu de portocale este un tort ce va rasfata cei mai aprigi critici culinari, fiind perfect pentru ocazii festive sau sarbatori.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Tort Magic Moments

Ingrediente

  • BLAT:
  • - 2 oua
  • - 125 g de zahar
  • - coaja si esenta de lamaie
  • - 50 g de faina
  • - 50 g de amidon
  • - 1 lingurita de praf de copt
  • - 1 lingura cu varf de fulgi de cocos
  • - suc natural de portocale
  • pentru insiropat blatul
  • CREMA GANACHE:
  • - 250 g de ciocolata alba
  • - 300 ml de frisca lichida
  • - 100 g de alune de padure macinate grosier
  • - 1 foaie de gelatina
  • CREMA DE LIMETTE:
  • - 350 g de iaurt gras
  • - 80 g de zahar
  • - coaja si sucul de la o limette
  • - 150 ml de frisca lichida
  • - 10 g de gelatina
  • - 5-6 bucati de biscuiti cu bucatele de ciocolata
  • JELEU DE PORTOCALE:
  • - 220 ml suc natural de portocale
  • - 2 linguri de zahar
  • - 3 foi de geatina
  • ORNAREA
  • - 1 ciocolata alba (80-100 g)
  • rasa
  • - 100 ml de frisca batuta cu 1 ligura de whisky cream
  • - felii de limmete
  • - fructe de Philis

Mod de preparare

1. BLATUL

Ouale se bat cu doua linguri de apa fierbinte, zahar, coaja si esenta de lamaie, pana la consistenta unei creme. Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt, apoi se cern peste crema de ou. Se adauga fulgii de cocos si se inglobeaza. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort cu fundul tapetat cu hartie de copt. Se coace la 180 de grade Celsius, timp de cca. 25 de minute. Se scoate din cuptor, apoi din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. Pentru a obtine doua discuri perfecte, se taie capacul blatului, apoi restul in doua. Folositi un cutit zimtat cu dintii marunti, pentru ca blatul are o consistenta foarte aderenta, iar un cutit cu lama neteda nu da randament.

2. CREMA GANACHE

Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina, hidratata in prealabil 10 minute in apa rece. Cand compozitia este racita complet, se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta. Tot acum se aduga si alunele. Se amesteca si crema astfel obtinuta se pune peste prima foaie de blat, insiropata cu suc natural de portocale si se acopera cu cel de al doilea blat. Tortul se transfera in frigider pana la prepararea celei de a doua creme.

3.CREMA DE LIMETTE

Se amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette. Gelatina hidratata se dizolva in 2 linguri de apa, pe foc mic si se adauga cremei de iaurt, astfel:

- se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde, apoi totul se pune peste iaurt. Se pune in frigider pentru cca 30 de minute, apoi se inglobeaza frisca batuta si biscuitii rupti in bucatele. Atentie, nu puneti si firmiturile. Amestecati usor si puneti crema peste al doilea blat, insiropat si el cu suc de portocale. Folositi-va de un inel de tort. Se pune in frigider pentru 2-3 ore, pana ce crema se intareste bine.

4.JELEUL DE PORTOCALE

Se incalzeste sucul de portocale, se adauga zaharul si gelatina hidratata in prealabil. Cand se raceste si prinde o usoara consistenta, se toarna peste tort si se pune din nou in frigider, pana ce jeleul se incheaga.


Pofta buna! Reteta Tort Magic Moments a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Crap rasol
2
Mancaruri

Crap rasol

Pentru crap rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se...

Crap rasol
Muffins cu lime si ciocolata alba
3
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Retete de Pasti

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

O prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii
Bucataras.RO

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii

in timp ce faceam un salam de biscuiti am observat ca aveam niste eugenii pe dulap si m-am gandit ce ar fi daca....si a iesit...

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga