Tort Magie de Craciun

Acest tort se prepara fara coacere

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tort  Magie de Craciun

Ingrediente

  • 250 gr covrigi vanilati
  • 250 unt sau margarina
  • 50 ml lichior de portocale
  • 1 ceasca miere incalzita usor
  • 1 kg iaurt natur
  • 6 foi gelatina
  • 3 portocale
  • 3 clementine
  • 150 gr amestec fructe confiate
  • 100 gr merisoare uscate
  • 150 gr coacaze rosii

Mod de preparare

Maruntim covrigii si ii amestecam cu lichiorul de portocale si untul care a fost topit la bain marie.

Asezam compozitia obtinuta intr-o forma de copt detasabila, imbracata in hartie de copt si presam ca sa obtinem un blat uniform. Eu am pus fundul tavii de copt invers, astfel este mai usor de scos tortul.

Punem cele 6 foi de gelatina la inmuiat in sucul de la clementine, apoi adaugam o lingura de apa calda ca sa ajute la dizolvarea completa.

Amestecam iaurtul cu mierea, coaja rasa de la o portocala si gelatina.

Incorporam in compozitia de iaurt merisoarele uscate si fructele confiate.

Turnam compozitia peste blat si dam la frigider pentru circa 3 ore.

Cand tortul s-a asezat, il scoatem din forma detasabila, il asezam pe platoul de servire si inlaturam hartia de copt de pe margine.

Ornam tortul cu felii de portocale, coacaze, fructe confiate si frunzulite de menta.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Văzusem la Mirela această rețetă și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag, mai ales că a...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!