Tort-mar

1. Blatul Mixati cele 5 oua cu 5linguri de apa calda, adaugati zaharul, vaniglia si cognac-ul. Amestecati faina, cu cacao si praful de copt si incor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort-mar

Ingrediente

  • ingrediente blat: 5 oua
  • 175g zahar
  • aroma de vanilie
  • 3 linguri cognac
  • 200g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • Ingrediente mousse de mere: 250g ricotta
  • 300g purè de mere
  • 70g zahar
  • 100ml frisca

Mod de preparare

1. Blatul

Mixati cele 5 oua cu 5linguri de apa calda, adaugati zaharul, vaniglia si cognac-ul.

Amestecati faina, cu cacao si praful de copt si incorporati compozitiei

Turnati compozitia in forma de 26-28cm imbracata cu hartie de copt

si coaceti la 180°C pt 30minute (sau pana la proba scobitorii).

Cand s-a copt lasati-l la racit pe gratar, apoi taiati-l in trei discuri

Apoi cu ajutorul unei hartii de copt pe care a-ti desenat un mar decupati fiecare blat dandu-i forma de mar.

2. Mousse de mere

Amestecati intr-un bol ricotta, zaharul si purè-ul de mere. Separat mixati 200ml de frisca la care adaugati 100g ciocolata rasa. Cu aceasta crema se va acoperi tortul.

3. Asamblare tort

Primul blat se insiropeaza cu cappuccino aromatizat cu brandy

si se acopera cu mousse-ul de mere.

Se adauga al doilea blat, se insiropeaza si se acopera si acesta cu mousse-ul de mere.

Puneti si ultimul blat si imbracati tortul cu frisca cu ciocolata

Si decorati cu felii de mere. Merele folosite pt decor, dupa indepartarea mijlocului si taierea in felii au fost stropite imediat cu suc de lamaie, pt a se evita inegrirea lor.

Codita si frunzele marului-tort sunt decupate din blat si presarate cu

cacao (codita) sau zahar pudra (frunzele).


Pofta buna!

Reteta Tort-mar a fost propusa de dora_m pe forum culinar.ro

Alte retete de torturi cu mar: Tort de mere cu stafide

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Spaghetti alla checca sul rogo
Bucataras.RO

Spaghetti alla checca sul rogo

Spaghetti alla checca sul rogo
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!