Torturi

Tort Marilena cu lichior

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:15m 
timeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Albusurile se bat spuma tare, galbenusurile, untul, sucul unei lamai, si putina sare se freaca pana rezulta o masa cremoasa. Se amesteca cu faina, pra

ingrediente

   5 albusuri
   250 g unt
   250 g zahar
   2 zahar vanilat
   5 galbenusuri
   250 g faina
   un praf de copt
   o doza cu compot de caise (850 ml)
   50 ml suc caise
   50 ml lichior

mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare, galbenusurile, untul, sucul unei lamai, si putina sare se freaca pana rezulta o masa cremoasa. Se amesteca cu faina, praful de copt si albusele spuma. Se toarna in forma de tort unsa si tapetata cu faina. Caisele se scurg de zeama, se repartizeaza pe deasupra blatului si se coace tortul 60 min. Lichiorul se amesteca cu sucul de caise si se insiropeaza prajitura cu acest amestec. Se lasa sa se raceasca pe un gratar. Se presara cu zahar vanilat amestecat cu zahar pudra.
Incearca si Tort Elegance
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Marilena cu lichior" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite