Torturi

Reteta Tort Mars

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de biscuiti cu crema de cacao"
 
Blatul:
250 g de biscuiti cu cacao si smantana i-am faramitat bine si i-am amestecat cu 150g unt topit.
Apoi am tapetat fundul si peretii unei forme i

ingrediente

   Blat: 250 g de biscuiti cu cacao si smantana
   150g unt
   Mousse de fistic: 200g fistic
   300g smantana lichida
   2 galbenusuri
   4 linguri de zahar
   2 linguri brandy
   4g agar-agar (se poate pune si gelatina normala)
   Sos caramel: 20g unt
   2 linguri zahar brun
   2 linguri smantana lichida
   Sos de ciocolata (Ganache): 50g ciocolata cu lapte
   2 linguri smantana lichida
   Mousse Mars: 500g ricotta
   100g zahar
   3 ciocolate Mars de 60g fiecare
   300 ml smantana lichida
   3 linguri gelatina pulbere

mod de preparare

Blatul:


250 g de biscuiti cu cacao si smantana i-am faramitat bine si i-am amestecat cu 150g unt topit.


Apoi am tapetat fundul si peretii unei forme imbracate in pelicula transparenta cu acest amestec,


Am lasat la loc rece pt 30 minute.





Intre timp am preparat mousse-ul de fistic:


Am macinat fisticul si am adaugat cele 2 linguri de brandy, am lasat vreo 10 min sa faca cunostinta aromele.


Galbenusurile le-am batut putin si impreuna cu smantana lichida le-am pus pe foc mediu amestecand. Cand s-a incalzit am adaugat zaharul si fisticul. Si-am amestecat pana a devenit densa. Crema nu trebuie sa fiarba.


Am luat de pe foc, am lasat sa se raceasca un pic si apoi am adaugat agar-agarul.


Am adaugat crema peste blatul de biscuiti si-am pus din nou la rece.





Apoi am preparat sosul de caramel:


Am amestecat ingredientele si le-am pus pe foc mic, mic pana s-a topit zaharul apoi siropul l-am lasat deoparte.





Sosul de ciocolata (ganache):


Ciocolata am facut-o bucatele si-am topit-o impreuna cu smantana pe foc mic, am lasat sa se racoreasca putin.





Mousse-ul Mars:


Gelatina am preparat-o conform instructiunilor.


Am mixat ricotta cu zaharul, am adaugat ciocolatele Mars bucatele. Smantana am mixat-o bine si-am adaugat-o cremei. La urma am adaugat gelatina.





O parte din mousse l-am adaugat peste cel de fistic. Am pus deasupra sosul ganache. Apoi sosul caramel si cu o scobitoare le-am amestecat usor. Am dat putin la frigider. Am adaugat ultima parte de mousse Mars, iar deasupra am pus din nou un blat de biscuiti (250g biscuiti cu 150g unt topit)


Am lasat peste noapte tortul la frigi.


A doua zi l-am scos si dat cu un strat de unt.


Si imbracat cu hainute de gala pt a intampina pe doamna Primavara.
Reteta Tort Mars a fost propusa de dora_m





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Tort Eszterhazy
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mars" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.