Tort Mars

Blatul: 250 g de biscuiti cu cacao si smantana i-am faramitat bine si i-am amestecat cu 150g unt topit. Apoi am tapetat fundul si peretii unei forme i

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Mars

Ingrediente

  • Blat: 250 g de biscuiti cu cacao si smantana
  • 150g unt
  • Mousse de fistic: 200g fistic
  • 300g smantana lichida
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri brandy
  • 4g agar-agar (se poate pune si gelatina normala)
  • Sos caramel: 20g unt
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri smantana lichida
  • Sos de ciocolata (Ganache): 50g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri smantana lichida
  • Mousse Mars: 500g ricotta
  • 100g zahar
  • 3 ciocolate Mars de 60g fiecare
  • 300 ml smantana lichida
  • 3 linguri gelatina pulbere

Mod de preparare

Blatul:

250 g de biscuiti cu cacao si smantana i-am faramitat bine si i-am amestecat cu 150g unt topit.

Apoi am tapetat fundul si peretii unei forme imbracate in pelicula transparenta cu acest amestec,

Am lasat la loc rece pt 30 minute.

Intre timp am preparat mousse-ul de fistic:

Am macinat fisticul si am adaugat cele 2 linguri de brandy, am lasat vreo 10 min sa faca cunostinta aromele.

Galbenusurile le-am batut putin si impreuna cu smantana lichida le-am pus pe foc mediu amestecand. Cand s-a incalzit am adaugat zaharul si fisticul. Si-am amestecat pana a devenit densa. Crema nu trebuie sa fiarba.

Am luat de pe foc, am lasat sa se raceasca un pic si apoi am adaugat agar-agarul.

Am adaugat crema peste blatul de biscuiti si-am pus din nou la rece.

Apoi am preparat sosul de caramel:

Am amestecat ingredientele si le-am pus pe foc mic, mic pana s-a topit zaharul apoi siropul l-am lasat deoparte.

Sosul de ciocolata (ganache):

Ciocolata am facut-o bucatele si-am topit-o impreuna cu smantana pe foc mic, am lasat sa se racoreasca putin.

Mousse-ul Mars:

Gelatina am preparat-o conform instructiunilor.

Am mixat ricotta cu zaharul, am adaugat ciocolatele Mars bucatele. Smantana am mixat-o bine si-am adaugat-o cremei. La urma am adaugat gelatina.

O parte din mousse l-am adaugat peste cel de fistic. Am pus deasupra sosul ganache. Apoi sosul caramel si cu o scobitoare le-am amestecat usor. Am dat putin la frigider. Am adaugat ultima parte de mousse Mars, iar deasupra am pus din nou un blat de biscuiti (250g biscuiti cu 150g unt topit)

Am lasat peste noapte tortul la frigi.

A doua zi l-am scos si dat cu un strat de unt.

Si imbracat cu hainute de gala pt a intampina pe doamna Primavara.
Reteta Tort Mars a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Pilaf cu carne de cocos
2
Mancaruri cu orez

Pilaf cu carne de cocos

O mancare clasica si gustoasa.

Pilaf cu carne de cocos
Melcisori cu nuca si gem de macese
3
Prajituri

Melcisori cu nuca si gem de macese

Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...

Melcisori cu nuca si gem de macese
Gulas unguresc cu carne de porc
4
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Prajitura Raffaello
5
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Parteneri
Negresa de post cu lapte de cocos, visine si nuca la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Negresa de post cu lapte de cocos, visine si nuca la slow cooker Crock-Pot

Am folosit pentru prima data lapte de cocos intr-un aluat de prajitura. Am fost sceptica la inceput, ma gandeam ca poate nu...

Negresa de post cu lapte de cocos, visine si nuca la slow cooker Crock-Pot
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga