Blatul: 250 g de biscuiti cu cacao si smantana i-am faramitat bine si i-am amestecat cu 150g unt topit. Apoi am tapetat fundul si peretii unei forme i
Blatul:
250 g de biscuiti cu cacao si smantana i-am faramitat bine si i-am amestecat cu 150g unt topit.
Apoi am tapetat fundul si peretii unei forme imbracate in pelicula transparenta cu acest amestec,
Am lasat la loc rece pt 30 minute.
Intre timp am preparat mousse-ul de fistic:
Am macinat fisticul si am adaugat cele 2 linguri de brandy, am lasat vreo 10 min sa faca cunostinta aromele.
Galbenusurile le-am batut putin si impreuna cu smantana lichida le-am pus pe foc mediu amestecand. Cand s-a incalzit am adaugat zaharul si fisticul. Si-am amestecat pana a devenit densa. Crema nu trebuie sa fiarba.
Am luat de pe foc, am lasat sa se raceasca un pic si apoi am adaugat agar-agarul.
Am adaugat crema peste blatul de biscuiti si-am pus din nou la rece.
Apoi am preparat sosul de caramel:
Am amestecat ingredientele si le-am pus pe foc mic, mic pana s-a topit zaharul apoi siropul l-am lasat deoparte.
Sosul de ciocolata (ganache):
Ciocolata am facut-o bucatele si-am topit-o impreuna cu smantana pe foc mic, am lasat sa se racoreasca putin.
Mousse-ul Mars:
Gelatina am preparat-o conform instructiunilor.
Am mixat ricotta cu zaharul, am adaugat ciocolatele Mars bucatele. Smantana am mixat-o bine si-am adaugat-o cremei. La urma am adaugat gelatina.
O parte din mousse l-am adaugat peste cel de fistic. Am pus deasupra sosul ganache. Apoi sosul caramel si cu o scobitoare le-am amestecat usor. Am dat putin la frigider. Am adaugat ultima parte de mousse Mars, iar deasupra am pus din nou un blat de biscuiti (250g biscuiti cu 150g unt topit)
Am lasat peste noapte tortul la frigi.
A doua zi l-am scos si dat cu un strat de unt.
Si imbracat cu hainute de gala pt a intampina pe doamna Primavara.
Reteta Tort Mars a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postMelcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...
Melcisori cu nuca si gem de maceseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAm folosit pentru prima data lapte de cocos intr-un aluat de prajitura. Am fost sceptica la inceput, ma gandeam ca poate nu...
Negresa de post cu lapte de cocos, visine si nuca la slow cooker Crock-PotReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii