Tort Mars

Blatul: 250 g de biscuiti cu cacao si smantana i-am faramitat bine si i-am amestecat cu 150g unt topit. Apoi am tapetat fundul si peretii unei forme i

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Mars

Ingrediente

  • Blat: 250 g de biscuiti cu cacao si smantana
  • 150g unt
  • Mousse de fistic: 200g fistic
  • 300g smantana lichida
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri brandy
  • 4g agar-agar (se poate pune si gelatina normala)
  • Sos caramel: 20g unt
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri smantana lichida
  • Sos de ciocolata (Ganache): 50g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri smantana lichida
  • Mousse Mars: 500g ricotta
  • 100g zahar
  • 3 ciocolate Mars de 60g fiecare
  • 300 ml smantana lichida
  • 3 linguri gelatina pulbere

Mod de preparare

Blatul:

250 g de biscuiti cu cacao si smantana i-am faramitat bine si i-am amestecat cu 150g unt topit.

Apoi am tapetat fundul si peretii unei forme imbracate in pelicula transparenta cu acest amestec,

Am lasat la loc rece pt 30 minute.

Intre timp am preparat mousse-ul de fistic:

Am macinat fisticul si am adaugat cele 2 linguri de brandy, am lasat vreo 10 min sa faca cunostinta aromele.

Galbenusurile le-am batut putin si impreuna cu smantana lichida le-am pus pe foc mediu amestecand. Cand s-a incalzit am adaugat zaharul si fisticul. Si-am amestecat pana a devenit densa. Crema nu trebuie sa fiarba.

Am luat de pe foc, am lasat sa se raceasca un pic si apoi am adaugat agar-agarul.

Am adaugat crema peste blatul de biscuiti si-am pus din nou la rece.

Apoi am preparat sosul de caramel:

Am amestecat ingredientele si le-am pus pe foc mic, mic pana s-a topit zaharul apoi siropul l-am lasat deoparte.

Sosul de ciocolata (ganache):

Ciocolata am facut-o bucatele si-am topit-o impreuna cu smantana pe foc mic, am lasat sa se racoreasca putin.

Mousse-ul Mars:

Gelatina am preparat-o conform instructiunilor.

Am mixat ricotta cu zaharul, am adaugat ciocolatele Mars bucatele. Smantana am mixat-o bine si-am adaugat-o cremei. La urma am adaugat gelatina.

O parte din mousse l-am adaugat peste cel de fistic. Am pus deasupra sosul ganache. Apoi sosul caramel si cu o scobitoare le-am amestecat usor. Am dat putin la frigider. Am adaugat ultima parte de mousse Mars, iar deasupra am pus din nou un blat de biscuiti (250g biscuiti cu 150g unt topit)

Am lasat peste noapte tortul la frigi.

A doua zi l-am scos si dat cu un strat de unt.

Si imbracat cu hainute de gala pt a intampina pe doamna Primavara.
Reteta Tort Mars a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Prajitura cu mascarpone si ciocolata
Bucataras.RO

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

O prajitura absolut delicioasa. Nicio zi fara ciocolata!      

Prajitura cu mascarpone si ciocolata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!