Torturi

Reteta Tort martisor

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
susu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de ciocolata (reteta video)"
 
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se mixeaza cu

ingrediente

Blat:
   6 oua
   1 si ½ cana de zahar
   2 plicuri de zahar vanilat
   1 mana de stafide
   Cateva liguri de cognac
   Esenta de rom
   200 g faina
   1 lingurita praf de copt
   Â½ cana ulei
   1 plic crema de ciocolata de la dr oetker
   3 linguri de cacaoa
   1 mana de nuci
   Putina coaja de portocala
Crema:
   1 plic budinca de ciocolata
   500 ml lapte
   200 g ciocolata
   2 linguri de unt
Frisca:
   200 ml frisca lichida
   1 plic praf intaritor frisca
Insiropat:
   1 ceasca de cafea
   Cateva patratele de ciocolata
   Esenta de rom
   Cognac

mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, un praf de sare si coaja de portocala. Se adauga galbenusul la albus, se pune praful de ciocolata, cacaoa cernuta, faina in ploaie, nucile, praful de copt stins cu otet si stafidele hidratate in rom si cognac. Se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Se face testul cu scobitoarea si se lasa sa se raceasca.





Se prepara budinca conform insructiunilor. Peste budinca se adauga ciocolata topita la bain marie si se amesteca pe baie de aburi. Daca este prea moale se mai adauga 1 lingura d efaina. La mine nu a fost cazul. La sfarsit se adauga untul. Se taie blatul in doua, se insiropeaza cu cafea strecurata. Se bate frisca si se pune cu crema peste primul blat insiropat in cercuri concentrice: unul de frisca si unul de crema. Se pune celalalt blat insiropat si se imbraca torul in restul de crema. Se niveleaza un rand de frisca deasupra si se orneaza dupa preferinta. Culoarea roz am obtinut-o din sfecla iar cea galbena am avut-o deja pregatita.
Se lasa la rece, iar la servire se taie felii.


Alte retete recomandate:
Incearca si Tort savarina
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort martisor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.