Cu un cutit zimtat se ia din pandispan un disc de 1,5 cm grosime. Cu un cutit ascutit se sapa forma care ramine, lasind o forma de 2 cm grosime. Se pastreaza aluatul scos.
Se pregateste crema, batind galbenusurile impreuna cu zaharul, faina si putina sare. Se incalzeste laptele fara a fi prea fierbinte, se pune coaja rasa a lamiilor, se acopera cu un capac si se lasa in infuzie. Dupa 10 minute, se varsa laptele cald in crema galbenusurilor, apoi se pune la foc moderat, amestecind continuu; dupa ce incepe sa fiarba, se mai lasa citeva minute, apoi se ia de pe foc si se pune la racit. Dupa aceea, se incorporeaza frisca, amestecind usor. Intr-un castron se amesteca bine lichiorul cu laptele si cu o jumatate din doza se unge pandispanul, se umple cu crema si se lasa citeva linguri deoparte.
Se acopera cu capacul de pandispan, si se rastoarna invers. Se unge si acesta cu siropul de lichior si lapte, apoi se acopera toata prajitura cu crema ramasa. Se pun deasupra intregii suprafete firmiturile de pandispan ramase/ pastrate.
Tortul Mimoza se pastreaza la frigider 4-5 ore dupa care se poate servi
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe