Torturi

Reteta culinara Tort Mousse

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
DeliciousFlavours postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de biscuiti cu crema de cacao"
 
Tortul mousse este delicat, fin, potrivit pentru un rasfat culinar, fie ca alegi sa il prepari ca si tort festiv sau pur si simplu ca ti-e pofta de o prajitura fina care ti se topeste in gura.

ingrediente

   Ingrediente blat:
3 oua
   3 linguri zahar
   2 linguri ulei
   3 linguri faina
   1 lingurita praf de copt
   1 lingura cacao
   ½ fiola esenta rom
   Ingrediente mousse ciocolata alba:
250 gr ciocolata alba
   125 ml smantana pentru frisca
   2 foi gelatina
   275 ml frisca
   Ingrediente mousse ciocolata cu lapte:
200 gr ciocolata cu lapte
   125 ml smantana pentru frisca
   1 foaie gelatina
   175 ml frisca
   Ingrediente mousse ciocolata neagra:
200 gr ciocolata neagra
   125 ml smantana pentru frisca
   1 foaie gelatina
   125 ml frisca
   Ingrediente sirop:
50 gr zahar
   50 ml apa
   ½ fiola esenta rom

mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un strop de sare si cu cele 3 linguri de zahar. Separat mixam galbenusurile cu uleiul si romul. Turnam aceasta compozitie peste albusuri si omogenizam foarte usor cu o spatula. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si amestecam usor. Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o forma rotunda de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25-30 minute.
Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca complet dupa care il insiropam cu siropul (racit) obtinut astfel: punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop. La sfarsit adaugam romul.



Mousse-urile se fac identic, difera doar ciocolata (alba/cu lapte/neagra) si anume: se incalzeste smantana pentru frisca (nu lasam sa fiarba, doar sa ajunga la punctul de fierbere). Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Intre timp punem foile de gelatina la topit pe baie de aburi. Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Batem frisca tare si incorporam treptat in ciocolata.
Mai intai intindem mousse-ul cu ciocolata alba, lasam la rece pana pregatim mousse-ul cu ciocolata cu lapte, intindem si aceasta crema, dam din nou la rece, iar la final punem mousse-ul cu ciocolata neagra.
Decoram cu fulgi mari de ciocolata alba si neagra si dam din nou la rece.



Tortul mousse este o delicioasa prajitura cu crema ce se serveste rece. Foarte multa lume se sperie de prepararea mousse-ului, dar daca urmezi pasii prezentati mai sus reusita e sigura, iar rezultatul este delicios!

Incearca si Tort cu ciocolata si portocale
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mousse" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite