Torturi

Reteta Tort my way

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort Padurea Neagra"
 
Se deseneaza pe hartie de copt un cerc de diametru 24 cm. Se repeta operatia inca de doua ori, pe alte doua foi.
Se pune pe foc apa si untul. Cand inc

ingrediente

   300 ml apa
   150 gr unt
   4 oua
   100 gr faina
   frisca lichida pentru umplut 500 gr
   dulceata sau jeleu
   o mana de fructe uscate sau proaspete
   glazura de ciocolata: 200 de gr de ciocolata cu lapte cu 200 gr de frisca lichida

mod de preparare

Se deseneaza pe hartie de copt un cerc de diametru 24 cm. Se repeta operatia inca de doua ori, pe alte doua foi.


Se pune pe foc apa si untul. Cand incepe sa fiarba se da la o parte.


Se adauga faina cernuta si se amesteca bine cu lingura.


Cand incepe sa se desprinda de vas se da la o parte. Se lasa la racit.


Se adauga pe rand ouale amestecand bine unul dupa altul.


Compozitia trebuie sa curga.


Se intinde bine in primul cerc compozitia.


Se da la cuptor, incalzit in prealabil la 220 grade pentru 15 minute(depinde de cuptor.)


Se scoate si se lasa la racit.


Se repeta operatia cu celelalte doua foi.


Intre timp se bate frisca.





Asamblarea tortului:





In forma de tort cu pereti detasabili se aseaza primul blat.


Se unge cu dulceata in strat subtire.


Peste acesta se adauga jumatate din frisca si deasupra o parte din fructe.


Se acopera cu al doilea blat si se repeta operatia.


Deasupra si pe marginile tortului se toarna glazura.


Se decoreaza dupa cum se doreste.


Se da tortul la frigider pentru cateva ore
Reteta Tort my way a fost propusa de EATALY





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Tort de post
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort my way" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.