Torturi

Tort noapte - zi

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
LEVY AMALIA 1120 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
Blatul - se separ albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile batu

ingrediente

   Blatul: 6 oua
   1 cutie de instant puding de ciocolata
   1/2 pahar zahar
   Crema: 2 cutii de smintina pentru frisca
   1 pahar lapte
   o cutie de instant puding de vanilie
   Sirop - 2 lingurite ness cafe + 1 lingurita zahar + 1/2 pahar apa calda
   Sos de ciocolata - 150 g ciocolata amaruie
   2 linguri lapte
   2 oua

mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
Blatul - se separ albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile batute bine si cutia de instant puding.
Se unge o tava de tort cu unt, se toarna in tava si se da la cuptor circa 20-25 de minute.
Cind blatul , este gata se lasa sa se raceasca si se stropeste cu siropul de ness cafe.
Crema: se bate frisca cu paharul de lapte si instant pudingul cu foarte mare atentie sa nu devina ca untul.
Se unge blatul cu crema.
Sosul de ciocolata - se topeste ciocolata , impreuna cu cele 2 linguri de lapte. se adauga cele 2 galbenusuri, amestecindu-se repede sa nu se coaguleze. Deoparte se bat spume cele 2 albusuri si se amesteca cu sosul de ciocolata. Se toarna cald peste prajitura. Se da la frigider- minimum 2 ore inainte de servire.

Se poate orna o farfurie cu sos de ciocolata, de presarat citeva nuci tocate si se aseaza felia de tort pe farfurie.
Incearca si Tort Alaska
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort noapte - zi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite