Galbenusurile se bat cu zaharul, apa si ulei se amesteca cu albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se dau la cuptor
Galbenusurile se bat cu zaharul, apa si ulei se amesteca cu albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se dau la cuptor in doua vase rotunde.
Dupa ce se racesc blaturile se taie (unul se lasa in forma care este si la celalat se inlatura surplusul pana ii dam o forma rotunda- pentru capul omului de zapada).
In acelasi vas in care am copt unul din blaturi, punem o folie alimentara umezita, punem varful bulgarelui il insiropam, asezam crema, punem urmatoarea felie si repetam operatiunea (eu am taiat bulgarele mare in 3). Dupa ce am terminat si ultima felie de insiropat acoperim cu marginile foliei si dam la frigider peste noapte.
Pentru capul omului de zapada facem aceeasi operatiune dar folosim o ceasca drept suport.
A doua zi scoatem blaturile si le rasturnam in 2 farfurii separate.
Facem glazura: topim ciocolata alba in frisca lichida si turnam peste cele 2 blaturi. Nivelam cu cutitul. Dam 5 minute la frigider apoi le acoatem si punem nuca de cocos pe care o presam putin pe glazura sa prinda cat mai multa. Dam din nou la frigider.
Intr-o hartie de briosa turanam ciocolata neagra topita in frisca lichida- pentru palarie si din ce ramane facem nasturii, ochii si matura (coada maturii o turnam peste jumatate de scobitoare, jumatate sa ramana afara pentru a o putea fiza in omul de zapada mai bine).
Nasul si gura eu le-am facut din sugus.
Toate le tinem dezasamblate pana aproape de ora servirii. Eu le-am asamblat inainte cu 5 minute de servire.
Alte retete recomandate
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...
Napolitane cu cacoa si mentaNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajÎmi plac pipotele, mai ales în sos de ceapă și usturoi, servite cu piure sau cartofi natur și...
Reteta de pipote picante, cu pasteIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii