Tort "Padurea Neagra"

Tortul Padurea Neagra este un tort festiv delicios si foarte apreciat. Merita sa-l faci pentru o sarbatoare sau aniversare, blatul de ciocolata amaruie se imbina perfect cu aroma visinelor.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tort "Padurea Neagra"

Ingrediente

  • Blatul de tort:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 120 gr. unt
  • 120 gr. zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 4 oua
  • 4 linguri lapte
  • 80 gr. faina
  • 80 gr. amidon
  • 80 gr. nuci macinate
  • 3 lingurite praf de copt
  • 8 linguri de visinata
  • Crema si ornat:
  • 2 borcane visine din compot(de cate 770ml.)
  • 2linguri amidon
  • 5linguri zahar
  • 800ml frisca
  • 3 plicuri praf intaritor de frisca
  • 200g.ciocolata amaruie;

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge o forma cu unt (26cm. diametru).
Se toaca ciocolata pentru blat si se aseaza intr-un castron de metal - se lasa sa se topeasca in bain-marie.
Se prepara blatul:

se bate untul cu zaharul pana ce acesta din urma se dizolva, se adauga zaharul vanilinat, se inglobeaza pe rand ouale, apoi ciocolata topita, laptele si in final faina amestecata cu amidon, praf de copt si nuci.
Aluatul se aseaza in forma unsa si se niveleaza; se coace in mijlocul aragazului 30-40 min. Se scoate si se lasa sa se racoreasca.
Se scoate blatul din forma, se aseaza pe un platou de tort si se taie in 3, cu ajutorul unui cutit ascutit. Se aseaza fiecare felie de blat pe cate un platou sau gratar de bucatarie.
Blatul inferior se insiropeaza cu 2 linguri de visinata, celelalte cu cate 3 linguri de visinata. Se scurg visinele din compot si se pastreaza 400 ml. suc; se masoara 300ml. In 6 linguri de suc se dizolva amidonul. Restul pana la 300 ml. se da in fiert cu 2 linguri zahar; se adauga amidonul dizolvat, se da in clocot si se inglobeaza visinele.
Se aseaza pe blat compozitia de visine (1/2 din compozitie).

Se bat 500 ml. frisca cu 2 plicuri de praf intaritor de frisca si 2 linguri de zahar. Se acopera stratul de visine cu 1/2 din cantitatea de frisca.
Se aseaza deasupra al doilea blat, restul de frisca, apoi restul de visine si in cele din urma se acopera cu al treilea blat. Se da totul la frigider.
Se bat 100 ml. frisca cu 1 plic intaritor de frisca si 1 lingura de zahar. Se acopera tortul cu aceasta compozitie si se fasoneaza.
Se topeste ciocolata si se toarna pe o placa de marmura, in strat subtire. Se lasa sa se usuce si se rade cu spatula. Tortul se decoreaza cu fulgii de ciocolata, rozete de frisca si visine.


Tortul Padurea Neagra este un tort delicios, usor de preparat si foarte aspectuos. Se serveste rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

D

Dana Cămărășan • 01 Noiembrie 2023, 09:18 La link-ul ăsta era rețeta postată de Kikenhanna,mai aveți rețeta?

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine

Reteta de preparare a papanasilor Initial am vrut sa fac gogosi. Ulterior, m-am gandit sa experimentez si eu papanasii. Asa...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!