Tort Padurea Neagra cu visine si ciocolata

Tortul Padurea Neagra cu visine si ciocolata este un tort care merita tot timpul. Combinatia de gusturi este deosebita, acest tort delicios este si aspectuos, potrivit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Padurea Neagra cu visine si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blatul tip madeleine:
  • 50g unt (nesarat)
  • 1 ou mare
  • 30g miere
  • 60g faina 000
  • 30g zahar pudra
  • 1 lingurita (5g) praf copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 15ml lapte (1-2 linguri)
  •  
  •  
  • Pentru blatul de cacao
  • fara faina:
  • 65g ciocolata neagra
  • 7 galbenuse(140g)
  • 5 albuse (150g)
  • 130g zahar tos
  • 1 lingura (5g) cacao
  •  
  •  
  • Pentru jeleul de visine:
  • 200 gr visine proaspete sau congelate
  • 1 lingura zahar
  • 4 gr gelatina
  •  
  •  
  • Pentru umplutura de visine:
  • 300 gr visine proaspete sau congelate
  • 1 lingura rasa amidon
  • 2-3 linguri zahar (dupa gust)
  •  
  •  
  • Pentru ganache:
  • 150 ml frisca
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 1 varf de cutit sare
  • 30g unt (nesarat)
  •  
  •  
  • Pentru crema kirsch (sau de nevoie visinata )
  • 8 gr gelatina
  • 5 galbenusuri (100g)
  • 90g zahar tos
  • 250ml lapte
  • 220ml frisca
  • 20ml kirsch (visinata)
  •  
  •  
  • Pentru spuma de ciocolata:
  • 4 galbenusuri (80g)
  • 180g zahar tos
  • 100ml lapte
  • 200g ciocolata amaruie
  • un varf de cutit sare
  • 200ml frisca

Mod de preparare

Nu-i o reteta tocmai usoara si e destul de costisitoare, dar va asigur ca e dementiala si merita facuta pentru ocazii cu adevarat speciale...prietenii nostri si familia au fost de-a dreptul inebuniti dupa el si multi dintre ei l-au declarat cel mai bun tort pe care l-au mancat vreodata in viata lor...si credeti-ma, de-a lungul timpului au degustat cam toate torturile ce care le-am facut pana acum .

Din ingredientele prezentate Heston a pregatit 3 mini-torturi, eu am facut un tort mare, folosind o tava de 26 cm diametru. Asa cum recomanda si Heston, e bine ca acest tort sa se faca pe etape si nu tot deodata, de exemplu blaturile sa le faceti cu o zi inainte de creme, ca sa economisiti timp.

Pentru blatul "madeleine" se topeste untul si se lasa sa se racesca. Oul se bate bine cu mierea pana se albeste, apoi se adauga zaharul, faina amestecata cu praful de copt, sarea, iar la sfarsit untul si laptele. Compozitia se toarna in tava tapetata cu harie de copt si se coace la 180 gr. timp de 20 minute sau pana se aureste deasupra.

Pentru blatul de ciocolata galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar timp de 5 minute, pana se albesc, apoi se incorporeaza cacaua si ciocolata topita in prealabil si se lasa deoparte. Albusurile se bat cu restul de zahar, apoi se incorporeaza usor, cu o paleta, la compozitia de ciocolata. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 gr 20-25 minute, se probeaza cu testul scobitoarei. Cand e gata, blatul se scoate pe un gratar sa se raceasca si cand e rece se taie suprafata zgrunturoasa de deasupra.

Pentru jeleul de visine, se macina visinele pasta fina care apoi se strecoara printr-o sita si se pastreaza doar sucul rezultat, care se amesteca cu zaharul si se da pe foc pana fierbe, apoi se lasa sa se racoreasca putin. Intre timp se inmoaie gelatina in putina apa si se incorporeaza la sucul de visine cand acesta s-a racorit putin. Cand jeleul se raceste si incepe sa se inchege se toarna peste blatul "madeleine" si se da la frigider mana se intareste complet.

Se prepara crema ganache, turnandu-se frisca fierbinte in care s-a topit si untul peste ciocolata rupta bucati, iar cand acesta se topeste se amesteca cu telul pana se obtine o compozitie omogena, care apoi se da la frigider pentru a se intari putin (20 min).

Pentru umplutura de visine punem visinele cu zaharul pe foc pana sucul da in clocot apoi incorporam amidonul dizolvat in prealabil cu putina zeama de la visine. Compozitia se lasa sa se raceasca.

Peste blatul cu jeleu se pun trei cercuri concentrice de crema ganache, iar intre acestea doua cercuri de umplutura de visine, rece.

Deasupra de aseaza blatul de ciocolata, care se insiropeaza cu putina zeama de la visine amestecata cu kirsch sau cu visinata.

Pentru crema-kirsch se pune gelatina la inmuiat. Galbenusurile se bat cu zaharul 5 minute, pana se albesc, apoi se toarna peste ele laptele fierbinte, in fir continuu, avand grija sa amestecam repede ca sa nu se branzeasca compozitia, care apoi se pune pe foc mic inca aprox.5 minute, amestecand continuu.

Crema e gata atunci cand acopera cu un strat spatele unei linguri de lemn,si data trecem un deget pe lingura ramane in crema o dunga clara, care nu se uneste. Aveti grija sa nu fierbeti crema prea mult, altfel se va branzi.

Se lasa sa se racoreasca putin apoi se incorporeaza gelatina inmuiata si se amesteca pana la dizolvarea acesteia. Se bate frisca se adauga lichiorul de visine, si se adauga crema racita.

Compozitia se toarna peste blatul de ciocolata si se da la frigider pana se intareste.

Spuma de ciocolata se prepara intr-un fel asemanator. Galbenusurile se bat cu zaharul si putin lapte pana se albesc, se adauga restul de lapte fierbinte si se da pe fac, amestecand, pana se incheaga. Apoi se ia se pe foc si se adauga sarea si ciocolata maruntita, amestecand pana aceasta se topeste in totalitate.

Compozitia se lasa sa se raceasca. Cand e rece se bate frisca si se incorporeaza.

Mousse-ul se toarna peste stratul de crema-kirsch inchegat si tortul se da la frigider pana se intareste si acest ultm strat.

Apoi se decoreaza dupa bunul plac.

Reteta de Tort Padurea Neagra cu visine si ciocolata a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.


Pregatiti tortul Padurea Neagra cu visine si ciocolata la orice ocazie deosebita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Tartelete cu branza si cimbru verde
Bucataras.RO

Tartelete cu branza si cimbru verde

Aceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit

Tartelete cu branza si cimbru verde
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!