Torturi

Reteta Tort Palermo

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de ciocolata (reteta video)"
 
Mixati untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Adaugati galbenusurile. Adaugati faina si ciocolata topita.
Preparati bezeaua de albusuri cu zaharul

ingrediente

   Ingrediente blat de ciocolata: 42g unt
   25g zahar pudra
   2 galbenusuri
   47g ciocolata amaruie
   2 albusuri
   32g zahar
   4g faina (facultativ)
   Ingrediente blat crocant: 50g ciocolata alba
   50g ciocolata cu lapte
   10g unt
   25g alune pralinate
   50g porumb expandat (eu am pus fulgi de ovaz)
   Ingrediente bavareza de alune pralinate: 167ml lapte
   30g zahar
   3 galbenusuri
   30g zahar
   3g gelatina
   40g alune pralinate
   167ml frisca
   Ingrediente mousse de ciocolata amara: 10 galbenusuri
   180g apa
   30g glucosiu sau miere
   40g lapte praf
   400g ciocolata amaruie
   700g frisca
   Am folosit reteta intreaga (deci cea expusa deasupra) doar ca am adaugat doar 500g frisca
   Ingrediente glazura-oglinda: 350g apa
   300g smantana
   450g zahar
   150g cacao
   15g gelatina

mod de preparare

Mixati untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Adaugati galbenusurile. Adaugati faina si ciocolata topita.


Preparati bezeaua de albusuri cu zaharul si adaugati-o compozitiei.


Puneti compozitia in tava mare de la aragaz si coaceti la 180°C pana la proba scobitorii. Dupa cum am spus eu am preparat reteta intreaga si-am decupat 3 blaturi de 16cm. Mi-au mai ramas 2 dar le voi folosi la torturile urmatoare.


Intre timp am trasat doua cercuri de 16cm pe hartie de copt.


Am topit cioco alba si cu lapte (vreo 50g din fiecare) si-am intins in strat subtire pe suprafata celor doua cercuri.
Blat crocant


Se topeste ciocolata pe baie de aburi cu untul (eu am adaugat si 50g smantana) si se adauga fulgii de ovaz si apoi pralinatul de alune si se dispune in strat subtire deasupra blatului de cioco.


Se pune un cerc in jurul tortuletului si se continua cu prepararea bavarezei.

Bavareza de alune pralinate


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se adauga laptelui ce l-am fiert in prealabil cu zaharul si se coace in continuare pe foc, dar ATENTIE!!! nu ajungeti la temperatura de fierbere, incet, incet se va face o ciulama subtire.


Luati cratita de pe foc si adaugati alunele pralinate macinate.


Mixati frisca si amestecati-o cu compozitia de oua si praline iar la urma adaugati si gelatina inmuiata in apa rece si apoi incalzita.

Mousse de ciocolata amaruie


Se dizolva laptele praf in apa, se adauga glucosiul (mierea), galbenusurile si se coace pe foc ca o crema normala dar nu trebuie sa ajungeti la temperatura de fierbere.


Cand devine ca o ciulama mai subtire indepartati de pe foc si lasati la racit.


Topiti ciocolata si adaugati-o compozitiei de oua racita.


La sfarsit amestecati cu frisca batuta.


Eu am adaugat si 10g gelatina pt o mai buna tinuta a mousse-ului.

ASAMBLARE TORT


Deci blatul de cioco si blatul crocant suprapuse in inel de aluminiu.


Se pune deasupra o portie de bavareza si imediat deasupra se pune un disc de ciocolata cu lapte, apoi se pune un alt strat de bavareza.Se pune tortul in congelator pt cateva ore.


Eu l-am lasat la frigi peste noapte.


Se scoate tortuletul din inel, se aseaza pe platou si in jurul lui se pune un inel de 20cm diametru.


Se umplu lateralele cu mousse de cioco amaruie pana sus la buza inelului de tort.


Se niveleaza bine deasupra si se pune la congelator pt cateva ore.


Se imbraca cu glazura-oglinda si se decoreaza, dupa puterile proprii.
Pofta buna!





Reteta Tort Palermo a fost propusa de dora_m pe forum culinar.ro





Alte retete de tort cu ciocolata gasiti aici:


Tort de ciocolata cu portocale,


Tort de ciocolata cu cirlionti,


Tort Padurea Neagra
Incearca si Tort cu iaurt si fructe
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Palermo" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.