Tort Pavlova cu ciocolata

Reteata speciala de tort Pavlova cu ciocolata a Oanei

Portii
10
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat bezea 3 foi:
  • Albus 450 g
  • Zahar pudra 900 g
  • Cacao pudra 20 g
  • Scortisoara 6 g
  • Ganache de ciocolata neagra 66%:
  • Frisca lichida 500 ml
  • Ciocolata neagra 66% 400 g
  • Unt 50 g
  • Crema Chantilly
  • Frisca lichida 35% grasime - 500 ml
  • Zahar pudra 20 g
  • Decor :
  • Alune de padure coapte – 100 gr
  • Zmeura – 100gr
  • Ciocolata 66% topita – 100 gr

Mod de preparare

1. Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr de albusuri ( 5 albusuri), mai intai cu o treime din zaharul pudra, si dupa ce a devenit bezeaua mai compacta puneti si restul de zahar pudra. Bateti bezeaua la viteza mare. 


2. Cand bezeaua este gata, turnati putin din amestecul de cacao si scortisoara si amestecati de sus in jos. Nu trebuie sa se incorporeze de tot, ci sa aiba doar niste insertii bezeaua. 


3. Apoi turnati compozitia pe o foaie de copt si intindeti-o sa aiba 20 de cm. O puteti pune cu un pos sau cu o spatula. Mai turnati deasupra un pic din amestecul de scortisoara si cacao. Bagati bezeaua la cuptor la 90 de grade pentru 2,5 ore. Ea trebuie sa fie tare la exterior si un pic moale la interior. Cand e gata lasati-o sa se raceasca si sa se intareasca pana a doua zi. Repetati procesul pentru celelalte 2 blaturi ale tortului.


4. Pentru umplutura, turnati peste ciocolata smantana fierbinte si amestecati usor pana se topeste. Cand s-a topit, adaugati untul si amestecati bine. Acesta este ganache-ul pentru tort. Lasati-l sa se raceasca si apoi bagati-l la frigider o ora, dar amestecati in el din 10 in 10 minute ca sa nu se formeze crusta deasupra. 


5. Bateti smantana de frisca cu 20 gr de zahar pentru a obtine crema chantilly. 


6. Pentru a monta, puneti intai un pic de frisca pe mijlocul platoului, pentru ca blatul sa nu alunece si puneti prima foaie de bezea. Turnati 1/3 din crema de ciocolata. Puneti apoi frisca, cat sa acopere tot blatul. Presarati alune de padure pisate. Puneti apoi urmatoarea foaie de bezea, ganache-ul de ciocolata, alunele si frisca. Repetati pentru ultima foaie de bezea. La ultima, puneti mai putin frisca, sa nu pice pe margini. Decorati apoi cu ciocolata topita. Alune pisate si alune si zmeura. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Napolitane cu cacoa si menta
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Supa crema de usturoi
4
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Aperitiv saratele cu sos pesto si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv saratele cu sos pesto si cascaval

"retete festive de iarna" Vă invit să încercați niște sărățele absolut delicioase, care se fac foarte...

Aperitiv saratele cu sos pesto si cascaval
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!