Tort pentru majorat

Reteta pentru trandafiri o am de la Lily. Mi-au iesit frumosi din a doua incercare. Unde greseam? Laptele praf trebuie rasnit in rasnita de cafea, sa

Timp pregatire
3 minute
Complexitate
medie
Tort pentru majorat

Ingrediente

  • Blat
  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 210 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Trandafiri
  • 1 lingura miere
  • lapte praf pana la consistenta necesara
  • Fondant
  • 150 g marhsmallows (sunt bomboane pufoase
  • se gasesc in magazine la 4
  • 5 ron punga)
  • 330 g zahar pudra
  • 3 linguri apa

Mod de preparare

Reteta pentru trandafiri o am de la Lily. Mi-au iesit frumosi din a doua incercare. Unde greseam? Laptele praf trebuie rasnit in rasnita de cafea, sa fie cu adevarat pudra. In rest se foloseste 1 lingura de miere (eu am incalzit-o putin in baie de abur pentru ca era cam teapana) la care se adauga lapte praf pana cand compozitia este destul de tare si petalele nu se lasa.

Fondantul-dupa mai multe retete incercate am optat pt. cea cu marhsmallows gasita pe net. Secretul este sa il lasi 24 de ore la odihna, infasurat in folie, sa nu prinda aer.

Frunzele-ideea este luata tot de pe net. Se folosesc frunze naturale. Pentru ca este iarna am folosit cateva frunzulite din trandafirul japonez din casa (spalate, sterse). Ciocolata trebuie asezata in mai multe straturi, pe rand, dupa ce fiecare se usuca ( daca stratul de ciocolata este prea subtire frunzele se rup)


Se serveste dupa ce a stat un timp la rece.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Bavareza cu capsuni
Bucataras.RO

Bavareza cu capsuni

Bavareza cu capsuni
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!