Torturi

Reteta Tort pentru Miruna - Tort Milch Schnitte

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h 
alice_ciobanu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort "Iepuras" cu mure si ciocolata (video)"
 
Tortul Milch Schnitte este perfect pentru ocazii speciale. Veti uimi si incanta musafirii cu acest minunat tort.

ingrediente

pentru blat:
   8 ouă
   4 linguri apă
   2 linguri ulei
   12 linguri zahăr
   11 linguri făină
   3 linguri cacao
   1 praf de copt.
pentru cremă:
   400 ml frişcă lichidă
   400 gr lapte condensat
   1 plic gelatină
   50 ml lapte
   pentru însiropat
   sirop de zahăr ars
pentru ornat:
   pastă de zahăr
   biluţe de pe tort si trandafiri

mod de preparare

Tortul Milch Schnitte este perfect pentru ocazii speciale. Iata cum se prepara aceasta minunata reteta de tort:




Blatul:




Se separă albuşurile şi se bat spumă tare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apă, ulei, şi se bat bine cu mixerul. Peste acestea se toarnă apoi făina amestecată cu cacaua şi praful de copt. Se amestecă bine până se încorporează toată cantitatea de făină. Se pun apoi albuşurile bătute spumă şi se omogenizează totul foarte bine. Se toarnă această compoziţie într-o cratiţă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor cam vreo 40 de minute, la foc moderat şi se încearcă de copt cu o scobitoare. Se lasă apoi la răcit şi se taie în două sau 3, depinde de fiecare.
Crema:

Gelatina se pune la hidratat în puţină apă rece aporximativ 10 minute până devine ca un burete. Laptele condensat se amestecă cu 20 ml lapte. După ce gelatina este bine hidratată se dizolvă, împreună cu 30 ml de lapte, pe baie de aburi având grijă să nu fiarbă. Apoi se amestecă cu laptele condensat şi se adaugă şi frişca lichidă bătută bine cu mixerul în prealabil. Se dă crema la rece pentru o oră, timp în care se mai amestecă din când în când pentru a nu se întări complet.

Când blatul este racit se taie şi se însiropează bine cu sirop de zahăr ars, apoi se pune crema şi se dă la frigider pentru 2-3 ore. Se ornează după preferinţă cu frişcă, pastă de zahăr sau orice fel de glazură şi se ornează după priceperea fiecăruia.

Eu am ales să îl îmbrac în pastă de zahăr şi apoi am încercat sa îl ornez cât de cât. Ce a ieşit vă las să vă delectaţi...


Tortul Milch Schnitte se serveste dupa ce a stat la rece.




Sursa acestei retete este blogul culinar alice-albinutza.

Incearca si Tort cu nuca, crema de branza si struguri
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Miruna - Tort Milch Schnitte" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.