Torturi

Reteta Tort Perseide

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 06-08-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort Padurea Neagra"
 
Tort racoros, de vara, cu crema de unt, preferata mea. Am ales piscoturile pentru ca imi plac mult si le consider un inlocuitor bun pentru pandispan, mai ales vara, cand nu vrem sa ne coacem in bucatarie. Am pus si coaja de portocala si bucatele de rahat de trandafir si am faramat un piscot pe care l-am presarat pe deasupra, pentru a ilustra un cer instelat de vara, cu Perseide, preferatele mele. (P.S. tortul se termina la fel de repede precum stelele cazatoare :)

ingrediente

10 portii

   400 g de piscoturi
   1 pachet de unt (200 g)
   4 linguri (rase) de zahar
   3 linguri de cacao
   Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie
   500 ml cafea preparata
   coaja de portocala tinuta in zahar la borcan
   rahat de trandafiri
   pentru decor: 1 piscot pentru faramat, rahat si coaja de portocala

mod de preparare

Batem cu mixerul sau la robot untul pana se deschide un pic la culoare. Optati pentru un unt cu 85% grasime. Incepeti sa adaugati treptat zaharul si mixati pana cand nu se mai simte zaharul. Adaugati si semintele de vanilie, cacaoa si mai amestecati un pic. Eu am folosit robotul si am fost multumita de consistenta cremei. Intr-o farfurie adanca se pune prin strecuratoare cafeaua preparata dinainte si lasata un pic la racit. Nu inmuiati piscoturile, ci doar le scufundati in cafea si le si scoateti, pentru a nu se inmuia prea tare. Pe un platou insiram primul strat de piscoturi, apoi un rand subtire de crema si presaram si coaja de portocala si bucatele de rahat sau orice fructe va plac. Se alterneaza ca la tortul de biscuiti. Sfatul meu este sa puneti crema in strat subtire, iar piscoturile sa fie inmuiate la minim, ca sa nu iasa gretos. Se imbraca tortul in crema ramasa. Se pun si pe deasupra coaja de portocala si rahat si faramam un piscot pe care il presaram peste tort. Prin decorul meu, am vrut sa ilustrez un cer plin cu stele, sper sa va placa. Se da la frigider inainte de servire. Portii: 10 Timp: aprox 40min. Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/07/tort-perseide.html
Incearca si Cheesecake rece - de post
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Perseide" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.