Torturi

Tort Printesa Maria

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
ANCUTA postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Balt 1: Cele 5 galbenusuri cu 10 linguri zahar se freaca bine, apoi se adauga cele 5 linguri de faina, plus praful de copt stins in lamiie. Se coace n

ingrediente

   blat 1: 5 galbenusuri
   10 linguri zahar
   5 linguri faina
   1 praf de copt stins in lamiie
   blat 2: 6 albusuri
   12 linguri zahar
   250 gr. nuca
   2 linguri faina
   crema: 6 galbenusuri
   6 linguri zahar
   250 gr. unt sau margarina
   200 gr. zahar
   un plic zahar vanilat
   un plic de frisca
   250 ml. lapte

mod de preparare

Balt 1: Cele 5 galbenusuri cu 10 linguri zahar se freaca bine, apoi se adauga cele 5 linguri de faina, plus praful de copt stins in lamiie. Se coace normal intr-o forma unsa.
Blat 2: Cele sase albusuri se bat bine cu 12 linguri zahar, se adauga faina, 2 linguri, si nuca, 250 gr, prajita si taiata. Se coace in aceeasi forma ca si primul blat. Intre timp se face crema, din galbenusuri si 6 linguri zahar, care se freaca bine intr-un vas, cind se ingroasa se pune pe o cratita cu aburi si se amesteca incontinuu citeva minute. Se lasa la racit, apoi se amesteca bine cu 250 gr. unt, 200 gr. zahar, zahar vanilat. Se freaca totul bine pina se obtine o crema spumoasa. Se unge primul balt, apoi al doilea blat si se asaza unul peste celalat. Deasupra se decoreaza cu frisca batuta.
Incearca si Tort de nuca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Printesa Maria" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite