Torturi

Reteta Tort rapid cu frisca si pepene rosu

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
retete123 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Frecati untul cu zaharul, apoi adaugati pe rand ouale, miezul de nuca, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecati aceasta compozitie pe bain-mari

ingrediente

Blatul:
   200g faina
   6 oua
   150g zahar
   150g miez de nuca macinat
   100g ciocolata de menaj neagra
   50g unt
   1 lingurita zahar vanilat
Crema:
   250ml frisca
   150g fulgi de cereale cu scortisoara
   25g ciocolata de menaj
Ornare:
   500ml frisca
   100g rondele din pepene rosu sau galben

mod de preparare

Frecati untul cu zaharul, apoi adaugati pe rand ouale, miezul de nuca, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecati aceasta compozitie pe bain-marie timp de 20 de minute, fara a o lasa insa sa fiarba. Trageti vasul de pe foc, ori de cate ori compozitia se pregateste sa clocoteasca. Adaugati apoi faina, treptat, amestecand bine. Turnati compozitia intr-o forma rotunda de tort, unsa si tapetata. Coaceti blatul la foc potrivit, apoi lasati-l sa se raceasca si taiati-l in 3 foi, pe orizontala. Pentru crema, amestecati frisca cu fulgii de cereale si ciocolata rasa. Umpleti foile cu aceasta crema. Acoperiti tot tortul cu frisca, decorativ, si ornati-l cu bucati de pepene rosu sau galben, la alegere.
Se serveste rece.



Alte retete recomandate:

Tort de mere cu nuci si zahar ars

Tort tiramisu

Tort cu zmeura
Incearca si Tort de mere cu glazura de iaurt
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid cu frisca si pepene rosu" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.