Tort Regina Maria

Tortul Regina Maria este o reteta de tort deosebit, fenomenal as spune. Blat crocant, crema de miere si cafea, visine si fructul pasiunii are un gust deosebit!

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Regina Maria

Ingrediente

  • Blat I:
  • 150g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 125g unt
  • 125g ricotta
  • 65ml cappuccino
  • 100g arahide maruntite
  • 3 linguri coniac
  • Blat II:
  • 150g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 125g unt
  • 125g ricotta
  • 65ml cappuccino
  • 100g cioccolato
  • Blat crocant:
  • 100g ciocolata amara
  • 20g unt
  • 170g muesli cu miere
  • 1lingurita de zahar pudra
  • 50g creme-fraiche
  • Sos-crema de visine:
  • 370g visine din compot
  • 20g amidon de cartofi
  • sucul visinelor
  • 30g zahar
  • baton de scortisoara
  • Crema de miere cu aroma de cafea:
  • espresso: 5g gelatina
  • 150g iaurt
  • 25g miere
  • 100ml frisca
  • o portie Gran Soleil cu aroma de cafea
  • espresso
  • Crema de miere cu aroma de fructul pasiunii :
  • 5g gelatina
  • 150g iaurt
  • 25 g miere
  • 100ml frisca
  • o portie Gran Soleil cu aroma de fructul pasiunii.

Mod de preparare

Blat I:

Se amestesca faina cu cacao si praful de copt. Untul se mixeaza cu zaharul. Se adauga ouale apoi ricotta si apoi cappuccino. Compozitiei i se adauga putin cate putin amestecul de faina, cacao si praf de copt. Am impartit compozitia in doua jumatati In prima jumatate am adaugat arahidele si coniacul. Si-am pus in tava unsa si cu hartie de copt si apoi la cuptor la 180°C pana la proba scobitorii.

Blat II:

In cealalta jumatate de compozitie am adaugat ciocolata topita. Am pus in tava si tava la cuptor tot la 180°C si tot pana la proba scobitorii.

Sos-crema de visine:

In 3-4 linguri de suc de compot am diluat amidonul. Restul de suc l-am amestecat cu zaharul si batonul de scortisoara si am pus pe foc pana la punctul de fierbere. Am adaugat amidonul diluat si-am mai tinut pe foc vreo doua minute. Am indepartat de foc si-am adaugat visinele si Kirsch-ul, indepartand batonul de scortisoara. Am lasat compozitia sa se raceasca.

Apoi am preparat cremele:

Si aici am procedat ca si la blaturi. Am preparat crema, am impartit-o in doua si in fiecare jumatate am adaugat apoi aromele (Gran Soleil).

Crema de miere cu aroma de cafea espresso:

Agarul l-am pus la diluat in putin lapte rece, apoi l-am fiert 5 minute pe foc. Iaurtul l-am amestecat cu mierea si-am adaugat agarul. Am pus putin la rece compozitia si-am amestecat apoi cu frisca. La acest moment am impartit compozitia in doua parti: In prima parte am adaugat Gran Soleil cafea espresso si-am obtinut prima crema.

Crema de miere cu aroma de fructul pasiunii : In a doua jumatate a cremei am adaugat Gran Soleil cu fructul pasiunii, deci si a doua crema a fost gata. Gran Soleil este un preparat cu diferite arome care este lichid si care se pune la congelator.

Blat crocant:

Ciocolata se topeste la bainmarie cu untul. Se adauga muesli. Asamblarea tortului: Blatul I l-am insiropat cu cappuccino si l-am taiat in bucati mici gen triunghiuri si-am tapetat peretii unui castron in forma de cupola. Am pus un strat de sos-crema de visine, apoi un blat de cioco, deci blatul II, crema cu aroma de cafea espresso peste care am pus un nou strat de sos de visine. Am pus la congelator pt 10minute

Un alt blat de ciocolata, crema de miere cu aroma de fructul pasiunii, ultimul strat de blat II si deasupra am intins blatul crocant. Am lasat la frigider peste noapte. A doua zi l-am scos din forma, l-am acoperit cu unt si l-am decorat.


Reteta Tort Regina Maria a fost propusa de dora_m Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Prajitura de post, cu suc de rosii
2
Dulciuri

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz
3
Mancaruri cu legume

Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz

Ardeii umpluti cu ciuperci sunt gustosi si extrem de simplu de preparat. Mai contin rosii, fulgi de ovaz, boia, sare si piper.

Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz
Crap rasol
4
Mancaruri

Crap rasol

Pentru crap rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se...

Crap rasol
Supa crema din legume verzi
5
Supe de legume

Supa crema din legume verzi

Sanatatea in farfurie!

Supa crema din legume verzi
Parteneri
Pui cu legume si orez basmati
Bucataras.RO

Pui cu legume si orez basmati

V-am mai spus eu cat de mult imi place orezul basmati...de data asta ca si garnitura la carnitza de pui cu legume, trase la...

Pui cu legume si orez basmati
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga