Tort Regina Maria

Tortul Regina Maria este o reteta de tort deosebit, fenomenal as spune. Blat crocant, crema de miere si cafea, visine si fructul pasiunii are un gust deosebit!

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Regina Maria

Ingrediente

  • Blat I:
  • 150g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 125g unt
  • 125g ricotta
  • 65ml cappuccino
  • 100g arahide maruntite
  • 3 linguri coniac
  • Blat II:
  • 150g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 125g unt
  • 125g ricotta
  • 65ml cappuccino
  • 100g cioccolato
  • Blat crocant:
  • 100g ciocolata amara
  • 20g unt
  • 170g muesli cu miere
  • 1lingurita de zahar pudra
  • 50g creme-fraiche
  • Sos-crema de visine:
  • 370g visine din compot
  • 20g amidon de cartofi
  • sucul visinelor
  • 30g zahar
  • baton de scortisoara
  • Crema de miere cu aroma de cafea:
  • espresso: 5g gelatina
  • 150g iaurt
  • 25g miere
  • 100ml frisca
  • o portie Gran Soleil cu aroma de cafea
  • espresso
  • Crema de miere cu aroma de fructul pasiunii :
  • 5g gelatina
  • 150g iaurt
  • 25 g miere
  • 100ml frisca
  • o portie Gran Soleil cu aroma de fructul pasiunii.

Mod de preparare

Blat I:

Se amestesca faina cu cacao si praful de copt. Untul se mixeaza cu zaharul. Se adauga ouale apoi ricotta si apoi cappuccino. Compozitiei i se adauga putin cate putin amestecul de faina, cacao si praf de copt. Am impartit compozitia in doua jumatati In prima jumatate am adaugat arahidele si coniacul. Si-am pus in tava unsa si cu hartie de copt si apoi la cuptor la 180°C pana la proba scobitorii.

Blat II:

In cealalta jumatate de compozitie am adaugat ciocolata topita. Am pus in tava si tava la cuptor tot la 180°C si tot pana la proba scobitorii.

Sos-crema de visine:

In 3-4 linguri de suc de compot am diluat amidonul. Restul de suc l-am amestecat cu zaharul si batonul de scortisoara si am pus pe foc pana la punctul de fierbere. Am adaugat amidonul diluat si-am mai tinut pe foc vreo doua minute. Am indepartat de foc si-am adaugat visinele si Kirsch-ul, indepartand batonul de scortisoara. Am lasat compozitia sa se raceasca.

Apoi am preparat cremele:

Si aici am procedat ca si la blaturi. Am preparat crema, am impartit-o in doua si in fiecare jumatate am adaugat apoi aromele (Gran Soleil).

Crema de miere cu aroma de cafea espresso:

Agarul l-am pus la diluat in putin lapte rece, apoi l-am fiert 5 minute pe foc. Iaurtul l-am amestecat cu mierea si-am adaugat agarul. Am pus putin la rece compozitia si-am amestecat apoi cu frisca. La acest moment am impartit compozitia in doua parti: In prima parte am adaugat Gran Soleil cafea espresso si-am obtinut prima crema.

Crema de miere cu aroma de fructul pasiunii : In a doua jumatate a cremei am adaugat Gran Soleil cu fructul pasiunii, deci si a doua crema a fost gata. Gran Soleil este un preparat cu diferite arome care este lichid si care se pune la congelator.

Blat crocant:

Ciocolata se topeste la bainmarie cu untul. Se adauga muesli. Asamblarea tortului: Blatul I l-am insiropat cu cappuccino si l-am taiat in bucati mici gen triunghiuri si-am tapetat peretii unui castron in forma de cupola. Am pus un strat de sos-crema de visine, apoi un blat de cioco, deci blatul II, crema cu aroma de cafea espresso peste care am pus un nou strat de sos de visine. Am pus la congelator pt 10minute

Un alt blat de ciocolata, crema de miere cu aroma de fructul pasiunii, ultimul strat de blat II si deasupra am intins blatul crocant. Am lasat la frigider peste noapte. A doua zi l-am scos din forma, l-am acoperit cu unt si l-am decorat.


Reteta Tort Regina Maria a fost propusa de dora_m Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Carnati de porc cu cartofi taranesti
5
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Parteneri
Ciorba manastireasca de legume
Bucataras.RO

Ciorba manastireasca de legume

Mancarea facuta la manastire este magica, cele cateva retete pe care le stiu le respect cu grija si cu drag. Este o mancare...

Ciorba manastireasca de legume
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!