Tort Regina Maria

Tortul Regina Maria este o reteta de tort deosebit, fenomenal as spune. Blat crocant, crema de miere si cafea, visine si fructul pasiunii are un gust deosebit!

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Regina Maria

Ingrediente

  • Blat I:
  • 150g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 125g unt
  • 125g ricotta
  • 65ml cappuccino
  • 100g arahide maruntite
  • 3 linguri coniac
  • Blat II:
  • 150g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 125g unt
  • 125g ricotta
  • 65ml cappuccino
  • 100g cioccolato
  • Blat crocant:
  • 100g ciocolata amara
  • 20g unt
  • 170g muesli cu miere
  • 1lingurita de zahar pudra
  • 50g creme-fraiche
  • Sos-crema de visine:
  • 370g visine din compot
  • 20g amidon de cartofi
  • sucul visinelor
  • 30g zahar
  • baton de scortisoara
  • Crema de miere cu aroma de cafea:
  • espresso: 5g gelatina
  • 150g iaurt
  • 25g miere
  • 100ml frisca
  • o portie Gran Soleil cu aroma de cafea
  • espresso
  • Crema de miere cu aroma de fructul pasiunii :
  • 5g gelatina
  • 150g iaurt
  • 25 g miere
  • 100ml frisca
  • o portie Gran Soleil cu aroma de fructul pasiunii.

Mod de preparare

Blat I:

Se amestesca faina cu cacao si praful de copt. Untul se mixeaza cu zaharul. Se adauga ouale apoi ricotta si apoi cappuccino. Compozitiei i se adauga putin cate putin amestecul de faina, cacao si praf de copt. Am impartit compozitia in doua jumatati In prima jumatate am adaugat arahidele si coniacul. Si-am pus in tava unsa si cu hartie de copt si apoi la cuptor la 180°C pana la proba scobitorii.

Blat II:

In cealalta jumatate de compozitie am adaugat ciocolata topita. Am pus in tava si tava la cuptor tot la 180°C si tot pana la proba scobitorii.

Sos-crema de visine:

In 3-4 linguri de suc de compot am diluat amidonul. Restul de suc l-am amestecat cu zaharul si batonul de scortisoara si am pus pe foc pana la punctul de fierbere. Am adaugat amidonul diluat si-am mai tinut pe foc vreo doua minute. Am indepartat de foc si-am adaugat visinele si Kirsch-ul, indepartand batonul de scortisoara. Am lasat compozitia sa se raceasca.

Apoi am preparat cremele:

Si aici am procedat ca si la blaturi. Am preparat crema, am impartit-o in doua si in fiecare jumatate am adaugat apoi aromele (Gran Soleil).

Crema de miere cu aroma de cafea espresso:

Agarul l-am pus la diluat in putin lapte rece, apoi l-am fiert 5 minute pe foc. Iaurtul l-am amestecat cu mierea si-am adaugat agarul. Am pus putin la rece compozitia si-am amestecat apoi cu frisca. La acest moment am impartit compozitia in doua parti: In prima parte am adaugat Gran Soleil cafea espresso si-am obtinut prima crema.

Crema de miere cu aroma de fructul pasiunii : In a doua jumatate a cremei am adaugat Gran Soleil cu fructul pasiunii, deci si a doua crema a fost gata. Gran Soleil este un preparat cu diferite arome care este lichid si care se pune la congelator.

Blat crocant:

Ciocolata se topeste la bainmarie cu untul. Se adauga muesli. Asamblarea tortului: Blatul I l-am insiropat cu cappuccino si l-am taiat in bucati mici gen triunghiuri si-am tapetat peretii unui castron in forma de cupola. Am pus un strat de sos-crema de visine, apoi un blat de cioco, deci blatul II, crema cu aroma de cafea espresso peste care am pus un nou strat de sos de visine. Am pus la congelator pt 10minute

Un alt blat de ciocolata, crema de miere cu aroma de fructul pasiunii, ultimul strat de blat II si deasupra am intins blatul crocant. Am lasat la frigider peste noapte. A doua zi l-am scos din forma, l-am acoperit cu unt si l-am decorat.


Reteta Tort Regina Maria a fost propusa de dora_m Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone
Bucataras.RO

Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Am ales pentru acest week-end o prajitura cu o crema fina, combinata cu un blat pufos cu visine, pentru ca asa a fost dorinta...

Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola