Tortul de biscuiti este asa cum ii spune si numele, royal. Incredibil de bun, aceasta reteta de tort este usor de preparat, seamana cu salamul de biscuiti doar ca este mai bun :).
Unge o tava rotunda de tort cu fund detasabil cu diametrul de 15 cm cu unt si tapeteaz-o cu hartie pentru copt.
Toaca biscuiti grosier, cat de marimea unei migdale, cu mana.
Mixeaza untul impreuna cu zaharul intr-un bol pana cand devine pufos.
Topeste jumatate din cantitatea din fiecare tip de ciocolata la baie de aburi impreuna cu frisca lichida si toarn-o asa fierbinte in fir subtire peste untul pufos.
Adauga biscuitii si nucile tocate grosier si toarna compozitia in tava pregatita. Da la frigider pentru cel putin 3 ore.
Sursa acestei retete este Rodiva - for the love of cakes.
Dupa ce a stat la frigider imbraca tortul de biscuiti in ciocolata topita si decoreaza dupa bunul plac cu bomboane de ciocolata si flori din martipan sau pasta de zahar.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit
Tartelete cu branza si cimbru verdeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii