Torturi

Reteta Tort Rosalba

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort trei ciocolate - reteta video"
 
Blat I:
Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt.
Untul l-am frecat spuma cu zaharul rasnit, am adaugat ouale apoi amestecul de faina cate puti

ingrediente

   Blat I: 60g faina
   170g unt la temperatura camerei
   130g zahar alb
   140 g zahar brun
   1 pachetel praf de copt
   1 pachetel zahar vanilat
   1 ou
   1galbenus
   un praf de sare
   200g picaturi de ciocolata
   Blat II: 200g zahar praf
   250g unt sau margarina
   1pliculet zahar vanilat
   4oua
   1/2 lingurita scortisoara
   270g faina
   3 lingurite praf de copt
   40g cacao
   500g mere
   Crema de menta: 375ml lapte
   2 galbenusuri
   75g zahar
   40g faina
   zahar vanilat
   2 1/2 linguri sirop de menta
   Crema di nutella: 500ml lapte
   2oua
   100g faina
   100g zahar
   250g nutella

mod de preparare

Blat I:


Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt.


Untul l-am frecat spuma cu zaharul rasnit, am adaugat ouale apoi amestecul de faina cate putin pana l-am incorporat bine si la sfarsit ciocolata (ciocolata amaruie in amestec cu alba).


Am facut bilute din aluat, le-am pus in tava cu hartie de copt si le-am copt la 180°C pana la proba scobitorii.


Scos din cuptor si lasat la racit.





Blat II:


Untul se mixeaza pana devine spumos.


Se adauga zaharul pudra cernut si zaharul vanilliat.


Se adauga pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare timp de 1minut.


Se amesteca intr-un castron faina cernuta, praful de copt, scortisoara si cacao cernuta.


Se adauga cate putin si se incorporeaza toate in crema.


La sfarsit se adauga merele rase.


Se pune amestecul in tava in care am pus hartie de copt.


Se coace la 180°C timp de 40-50min sau pana trece proba scobitorii.





Crema de menta:


Laptele l-am fiert si-am adaugat vanilina si siropul de menta.


Galbenusurile le-am batut cu zaharul.


Am adaugat faina si laptele si-am pus pe foc pana a devenit o crema densa .





Crema di nutella:


Am batut ouale cu zaharul, am adaugat faina, apoi laptele si-am pus craticioara pe foc amestecand continuu pana devine densa crema. Am adaugat nutella.





Asamblarea tortului


Toate blaturile le-am insiropat doar cu lapte pt ca din tort au mancat si copii.


Blatul trigoanelor cu ciocolata si mere, crema di nutella, blatul de la chocolate chunk cookies, crema de menta, alt blat cu ciocolata si mere iar crema de nutella si capacul din ciocolata si mere si pus peste noapte la frigider.


L-am scos a doua zi din forma si l-am uns cu un strat de unt.


Apoi l-am imbracat in marshmallow fondant si l-am decorat.
Reteta Tort Rosalba a fost propusa de dora_m





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Tort de nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Rosalba" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.