Tort Rosalba

Blat I: Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Untul l-am frecat spuma cu zaharul rasnit, am adaugat ouale apoi amestecul de faina cate puti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Rosalba

Ingrediente

  • Blat I: 60g faina
  • 170g unt la temperatura camerei
  • 130g zahar alb
  • 140 g zahar brun
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1galbenus
  • un praf de sare
  • 200g picaturi de ciocolata
  • Blat II: 200g zahar praf
  • 250g unt sau margarina
  • 1pliculet zahar vanilat
  • 4oua
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 270g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 40g cacao
  • 500g mere
  • Crema de menta: 375ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 75g zahar
  • 40g faina
  • zahar vanilat
  • 2 1/2 linguri sirop de menta
  • Crema di nutella: 500ml lapte
  • 2oua
  • 100g faina
  • 100g zahar
  • 250g nutella

Mod de preparare

Blat I:

Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt.

Untul l-am frecat spuma cu zaharul rasnit, am adaugat ouale apoi amestecul de faina cate putin pana l-am incorporat bine si la sfarsit ciocolata (ciocolata amaruie in amestec cu alba).

Am facut bilute din aluat, le-am pus in tava cu hartie de copt si le-am copt la 180°C pana la proba scobitorii.

Scos din cuptor si lasat la racit.

Blat II:

Untul se mixeaza pana devine spumos.

Se adauga zaharul pudra cernut si zaharul vanilliat.

Se adauga pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare timp de 1minut.

Se amesteca intr-un castron faina cernuta, praful de copt, scortisoara si cacao cernuta.

Se adauga cate putin si se incorporeaza toate in crema.

La sfarsit se adauga merele rase.

Se pune amestecul in tava in care am pus hartie de copt.

Se coace la 180°C timp de 40-50min sau pana trece proba scobitorii.

Crema de menta:

Laptele l-am fiert si-am adaugat vanilina si siropul de menta.

Galbenusurile le-am batut cu zaharul.

Am adaugat faina si laptele si-am pus pe foc pana a devenit o crema densa .

Crema di nutella:

Am batut ouale cu zaharul, am adaugat faina, apoi laptele si-am pus craticioara pe foc amestecand continuu pana devine densa crema. Am adaugat nutella.

Asamblarea tortului

Toate blaturile le-am insiropat doar cu lapte pt ca din tort au mancat si copii.

Blatul trigoanelor cu ciocolata si mere, crema di nutella, blatul de la chocolate chunk cookies, crema de menta, alt blat cu ciocolata si mere iar crema de nutella si capacul din ciocolata si mere si pus peste noapte la frigider.

L-am scos a doua zi din forma si l-am uns cu un strat de unt.

Apoi l-am imbracat in marshmallow fondant si l-am decorat.
Reteta Tort Rosalba a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Desert placinta pufoasa cu mere de post
Bucataras.RO

Desert placinta pufoasa cu mere de post

Retete de post economice

Desert placinta pufoasa cu mere de post
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola