Tort roscovan in 5 nuante

Tortul roscovan in 5 nuante este un fel de tort diplomat, cu fructe rosii, realizat in totalitate "dupa urechea" mea culinara. Va invit sa-l savurati!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort roscovan in 5 nuante

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1. Blat
  • - 150 g biscuiti
  • - 40 g nuca de cocos rosie
  • - 50 g visine fara samburi din compot
  • - 150 g unt topit (in functie de tipul de biscuiti putem folosi mai mult sau mai putin)
  • 2. Crema tip diplomat
  • - 150 ml lapte
  • - 5 galbenusuri
  • - 6 linguri zahar
  • - 4 linguri zahar pudra
  • - o fiola vanilie
  • - o lingura amidon
  • - o cutie mascarpone
  • - 250 g zmeura congelata
  • - 250 g visine fara samburi din compot
  • - 175 g dulceata de capsuni + capsuni pentru ornat
  • cele mai frumoase din dulceata
  • - 500 ml smantana pentru frisca + 200 ml pentru ornat
  • - 2 plicuri gelatina alimentara
  • - un plic gelatina “tort gelee”
  • - 175 ml compot de visine
  • - cateva linguri dulceata de trandafiri

Mod de preparare

Biscuitii macinati, visinele facute pireu, nuca de cocos si untul topit se amesteca. Punem marginea de la o forma de tort detasabila direct pe o farfurie si presam “blatul”. Intr-o cratita punem galbenusurile si 6 linguri de zahar. Le frecam bine, vreo 3 minute, sa arate cam asa. Adaugam amidonul dizolvat in laptele rece, punem pe foc mic si amestecam in continuu pana ajunge la fierbere si se ingroasa cam ca o budinca. Lasam sa se raceasca bine, apoi adaugam cutia de mascarpone.
Cele 2 plicuri de gelatina alimentara se lasa la umflat , apoi se dizolva pe foc, fara sa treaca de 70 de grade (vedeti exact ce scrie pe plic). Batem 500 ml smantana dulce cu o lingura zahar pudra, adaugam apoi frisca peste “budinca” obtinuta mai sus, si amestecam usor, doar cat sa se incorporeze. O treime din crema se amesteca cu o lingura zahar pudra, 175 g visine facute piure, 75 g visine intregi si 1/3 din gelatina. Se pune crema de visine peste blat si bagam la frigider pana o pregatim pe urmatoarea. Urmatorul strat de crema se face asemanator, adica : 1/3 crema, 175 g piure de zmeura, 75 g zmeura intreaga, 2 linguri zahar pudra, 1/3 gelatina (daca se intareste, o puteti reincalzi un pic). Se pune in tava, nivelam si punem la frigider. Stratul cu capsuni se face din 1/3 crema, 1/3 gelatina, 150 g dulceata (daca sunt capsuni prea mari, taiati-le). Se pune si ultimul strat de crema in forma si dam tortul la frigider pentru minim 30 de minute.
Dizolvam gelatina pentru ornat in 175 ml compot de visine si adaugam cateva linguri de dulceata de trandafiri. Punem pe foc, conform instructiunilor de pe plic. Apoi turnam ultimul strat al tortului – petalele de trandafiri vor face un model frumos). L-am ornat simplu, cu frisca batuta cu cateva linguri sirop din dulceata de capsuni si cu cele mai aratoase capsuni pe care le-am putut “pescui”.


Tortul roscovan in 5 nuante se da la rece si se serveste felii la mesele festive.

Reteta de tort roscovan in 5 nuante a fost propusa pe forumul Culinar.ro de IriA.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Tortilla spaniola cu bacon la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Bucataras.RO

Tortilla spaniola cu bacon la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Probabil multi o sa ziceti ce tortilla spaniola nu se face cu bacon, dar eu am ales sa pun. Si de aceasta data am folosit...

Tortilla spaniola cu bacon la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!