Torturi

Reteta Tort roscovan in 5 nuante

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de ciocolata (reteta video)"
 
Tortul roscovan in 5 nuante este un fel de tort diplomat, cu fructe rosii, realizat in totalitate "dupa urechea" mea culinara. Va invit sa-l savurati!

ingrediente

Ingrediente:
   1. Blat
   150 g biscuiti
   40 g nuca de cocos rosie
   50 g visine fara samburi din compot
   150 g unt topit (in functie de tipul de biscuiti putem folosi mai mult sau mai putin)
   2. Crema tip diplomat
   150 ml lapte
   5 galbenusuri
   6 linguri zahar
   4 linguri zahar pudra
   o fiola vanilie
   o lingura amidon
   o cutie mascarpone
   250 g zmeura congelata
   250 g visine fara samburi din compot
   175 g dulceata de capsuni + capsuni pentru ornat
   cele mai frumoase din dulceata
   500 ml smantana pentru frisca + 200 ml pentru ornat
   2 plicuri gelatina alimentara
   un plic gelatina “tort gelee”
   175 ml compot de visine
   cateva linguri dulceata de trandafiri

mod de preparare

Biscuitii macinati, visinele facute pireu, nuca de cocos si untul topit se amesteca. Punem marginea de la o forma de tort detasabila direct pe o farfurie si presam “blatul”. Intr-o cratita punem galbenusurile si 6 linguri de zahar. Le frecam bine, vreo 3 minute, sa arate cam asa. Adaugam amidonul dizolvat in laptele rece, punem pe foc mic si amestecam in continuu pana ajunge la fierbere si se ingroasa cam ca o budinca. Lasam sa se raceasca bine, apoi adaugam cutia de mascarpone.
Cele 2 plicuri de gelatina alimentara se lasa la umflat , apoi se dizolva pe foc, fara sa treaca de 70 de grade (vedeti exact ce scrie pe plic). Batem 500 ml smantana dulce cu o lingura zahar pudra, adaugam apoi frisca peste “budinca” obtinuta mai sus, si amestecam usor, doar cat sa se incorporeze. O treime din crema se amesteca cu o lingura zahar pudra, 175 g visine facute piure, 75 g visine intregi si 1/3 din gelatina. Se pune crema de visine peste blat si bagam la frigider pana o pregatim pe urmatoarea. Urmatorul strat de crema se face asemanator, adica : 1/3 crema, 175 g piure de zmeura, 75 g zmeura intreaga, 2 linguri zahar pudra, 1/3 gelatina (daca se intareste, o puteti reincalzi un pic). Se pune in tava, nivelam si punem la frigider. Stratul cu capsuni se face din 1/3 crema, 1/3 gelatina, 150 g dulceata (daca sunt capsuni prea mari, taiati-le). Se pune si ultimul strat de crema in forma si dam tortul la frigider pentru minim 30 de minute.
Dizolvam gelatina pentru ornat in 175 ml compot de visine si adaugam cateva linguri de dulceata de trandafiri. Punem pe foc, conform instructiunilor de pe plic. Apoi turnam ultimul strat al tortului – petalele de trandafiri vor face un model frumos). L-am ornat simplu, cu frisca batuta cu cateva linguri sirop din dulceata de capsuni si cu cele mai aratoase capsuni pe care le-am putut “pescui”.


Tortul roscovan in 5 nuante se da la rece si se serveste felii la mesele festive.




Reteta de tort roscovan in 5 nuante a fost propusa pe forumul Culinar.ro de IriA.

Incearca si Tort de capsuni cu blat de biscuiti
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort roscovan in 5 nuante" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.