Tort rulada

Tortul rulada este o reteta deosebita de tort, in primul rand prin aspect, apoi prin gust. Crema fina de branza se imbina perfect cu crema de vanilie intr-un gust desavarsit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort rulada

Ingrediente

  • RULADA
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • BLATUL
  • 2 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • esenta de visine
  • un varf de cutit praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de nuca macinata
  • CREMA
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte
  • 5 g gelatina
  • 250 g crema de branza
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
  • DECOR
  • 100 ciocolata
  • 50 ml frisca
  • unt cat o nuca
  • ciocolata alba

Mod de preparare

RULADA:

-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,mixam galbenusurile cu uleiul,adaugam peste albusuri, amestecam usor dupa care adaugam faina si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia, dam la cuptor 15 min la foc mediu.
Se desprinde rulada cu atentie si se pune pe alta foaie de copt tapetata cu putin zahar tos, rulam cu atentie si lasam sa se raceasca.
Se desface blatul se unge cu dulceata( dupa preferinta)eu am folosit de prune, se ruleaza din nou si se lasa la rece pana este gata crema.

BLATUL:

-mixam ouale cu zaharul si sarea,cca 5 min, adaugam faina cernuta cu praful de copt, esenta, nuca macinata, amestecam usor cu o lingura sau viteza mica de la mixer.
Tapetam un vas cu ulei si faina, turnam compozitia si dam la cuptor pentru cca 20 min.

CREMA:

-Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc, se desface crema cu laptele turnand putin cate putin amestecand mereu, se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa si devine ca o ciulama, lasam la racit si cand devine suportabil pentru deget adaugam gelatin  ,omogenizam, dam la rece pana la racirea completa.
Intre timp batem smantana pentru frisca.
In crema racita adaugam branza, mixam usor pana obtinem o crema, adaugam frisca, omogenizam.
O tava cu pereti detasabili o imbracam in folie alimentara.
Adaugam blatul, rulada taiata felii pe margini si in mijloc crema de branza se da la rece peste noapte
Am topit ciocolata cu frisca, am lasat-o putin sa se raceasca dupa care am adaugat-o peste crema, am decorat cu ciocolata alba.


Se lasa tortul rulada deoparte pana s-a intarit glazura de ciocolata alba, dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Prajitura Bucataras
Bucataras.RO

Prajitura Bucataras

Am pregatit aceasta prajitura pentru toata familia "Bucataras"! Pentru mine "Bucataras" inseamna foarte mult,m-am atasat de...

Prajitura Bucataras
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!