Tort Rusesc

Faina, praful de copt si cacaoa se pun intr-un vas si se amesteca bine impregna. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca pina se obtine un alua

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Rusesc

Ingrediente

  • Ingtediente-aluat:
  • 400gr. faina
  • 150gr. margarina
  • 150gr. zahar
  • 1 ou
  • 1 pac. praf copt
  • 3-4 ls cacao
  • 1 priza sare
  • Ingrediente umplutura:
  • 125-150gr. margarina
  • 200gr. zahar
  • 3 oua sau 2 mari
  • 500gr. brinza de vaci proaspata (quark)
  • 1 pac. praf de budinca de vanilie
  • 1 pac. zahar vaniliat

Mod de preparare

Faina, praful de copt si cacaoa se pun intr-un vas si se amesteca bine impregna.

Se adauga restul ingredientelor si se amesteca pina se obtine un aluat maleabil si elastic.

Daca este nevoie se poate adaoga putin lapte.Aluatul se pune in folie de nailon pt.1/2 ore in frigider.

Cuptorul se incunge la 200 gr C.

Pt. umplutura se amesteca margarina cu zaharul, cu ouale pus epe rind, cu brinza (daca brinza este de o consistenta tare se amesteca ca 2-3 ls smintina. Brinza trebuie sa fie cremosa.) praful de budinca de vanilie si zaharul vaniliat.Totul se mixeaza bine.

Se ia o forma de tort se unge cu margarina si se captuseste cu 2/3 din aluat.

Marginale aluatului se ridica pe peretii formei la o inaltime de 2-3 cm.

Se torna peste aluat umplutura in care se poate pune dupa preferita coaja de lamiie, portocala sau alte esente.

Cu restul de aluat se pot modela forme dupa fantazia fiecaruia si se aseaza deasupra tortului.

Totul se introduce in cuptorul incins pt.55-60 min.

Dupa coacere se lasa la racit ca. 2 ore,dupa care se poate portiona si servi.


Pofta buna!

Reteta Tort Rusesc a fost propusa de Afrodite pe forum culinar.ro

Alte retete de tort gasiti aici:

Tort cu visine si ciocolata,

Tort de ciocolata,

Tort Sacher

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Desert prajitura desteapta cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

M-am inspirat de la Jamila, doar ca eu am adaugat frisca si binenteles niste zmeurica proaspat culeasa. Aragazul meu inca nu...

Desert prajitura desteapta cu ciocolata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!